Hänt se´n sist

Nu har det snurrat på bra. Vad har jag gjort sen sist? Ja, talat på ett möte i kd lokalavd på söder. Onsdagen åt jag middag med talmannen Per Westerberg då jag ingår i talmannens referensgrupp för jämställdhetsfrågor. Vi är en från varje parti. Så vi var en kvinna från varje parti på middag i talmannens lägenhet här i riksdagen. Han visade sig ha ett genuint intresse för att försöka medverka till att lyfta jämställdhetsfrågorna. Han imponerade på flera av oss med sitt engagemang.

En lunch med allianskvinnor och tjejer från kvinnligt nätverk på Handelskammaren var spännande. Jag hade fått nys om deras nätverk när jag var på Handelskammaren före jul och bjöd in två tjejer hit till riksdagen och med dem mina allianskamrater. De får starta nya nätverk hela tiden eftersom det är så många intresserade tjejer/kvinnor. Kul!

En eftermiddag hade jag Pär från min kyrka över i riksdagen. Han jobbar med killar som har asperger och försöker få dem till ett arbete. Det var intresserade och engagerade killar. Vi gick runt i riksdagen och lyssnade lite på frågestunden i kammaren. Jag är inbjuden till deras verksamhet. Det ser jag fram emot.

I fredags hade jag interpellationsdebatt med biståndsminster GUnilla Carlsson. Det gällde det stora antalet våldtäkter i Kongo Kinshasa och vad man kan göra i förebyggande syfte men också vad gäller eftervård.

Sedan gick fredag kväll och lördagen i kvinnoförbundets tecken. Vi hade förbundsstyrelse. Det är alltid lika kul att träffa gänget. Vi har en så bra stämning och bra diskussioner. Vi bestämde bland annat att miljön ska vara ett tema under året!

Den här veckan har jag hunnit träffa Förbundsdirektören Eva Östling Ollen för Bemanningsföretagen. Fick lite idéer för arbetet i arbetsmarknadsutskottet. Det var i måndags. Sedan hann jag ta emot en delegation från Sydafrika. De ville veta mer om vårt jämställdhetsarbete. Claes Borgström var med och talade och sedan var det jag och en ledamot från (v) som pratade lite om riksdagens jämställdhetsarbete och visade runt. 

Nej, nu orkar jag inte räkna upp mera grejer. Nu ska jag snart åka till partifullmäktige och kommundagar i Linköping. Vi i kvinnoförbundet har en ny rapport som vi ska lansera. Den handlar om Unga tjejers ohälsa.  Den kommer väl på kvinnoförbundets hemsida efter helgen.

Ha det! (Kul med alla er som säger att ni läser min blogg. Det sporrar...även om jag tycker att jag hinner skriva för lite . JAg har massor med politiska kommentarer som inte hinner med innan det är gammal skåpmat..)

---{}---