Vårbudgeten

Ja, så fick jag då i söndagskväll handlingar om vårbudgeten från vår gruppledare. Läste sedan på till midnatt. Kl 7.15 hämtade taxin för att ta mig till Arlanda. Träffade på Tobias Krantz från fp som också skulle vara med på presskonf i Östersund(varken fp eller kd har någon lokal riksdagsledamot). Den skulle böjar kl 11.00 FLyget var försenat en timme, så vår tidsmarginal krympte så att vi istället för att komma fram 1 timme före presskonferensen, kom 1 minut före! Vi hade kort delat upp ungefär vem som skulle säga vad. Vi var ju fyra partier och vi hade ett material som vi fått att använda över hela landet. Jag fick jobben på mitt ansvar, då jag sitter i arbetsmarknadsutskottet.

Både jag och Tobias skulle med flyget kl 12,40 .Vi förstod att det skulle bli snärjigt, men vi båda hade andra engagemang på em i Sthlm. Svt Jämtland ville göra intervju med mig om ungdomsjobben. Det fick vi ta innan det blev akut med taxin som väntade för avfärd mot flygplatsen. En tjej från Radio Jämtland ville att jag skulle komma till studion kl 14. men det gick ju inte... usch, kändes inte bra att behöva springa in och springa ut. Om jag gör detta någon mer gång får det vara mer kringtid helt klart. Men en annan är van från Sthlm där det oftast inte kommer så många. Här var både tidningar, radio och Tv.

Jag tycker regeringens förslag är riktiga och nödvändiga. Det finns detaljer som är oklara och som kan behöva justeras. Det får vi granska det närmare. Men jobb, företagande och integration är prioriterade områden vilket är bra. Det här med risk för överhettning har vi diskuterat i riksdagsgruppen ikväll. Jag tycker att de svar vi fick (Johan Davidson hade ekonomilektion med oss) om att med de olika åtgärder vi gör så klarar vi inflationsmålet. Och vi kan spara för sämre tider. Så jag tycker helheten ser bra ut.

Gjorde igårkväll också ett pressmedd från kvinnoförbundet. Det finns bra saker som på jämställdhetsområdet. Även borttagandet av förmögenhetsskatten är som regeringen skriver en "sista rest av den gamla sambeskattningen", som ju ansågs vara en kvinnofälla. Så man menar att detta gynnar jämställdheten.  Men även regler som gynnar kvinnor som vill starta eget och Mats Odells förslag att se till att ta bort osakliga löneskillnader inom staten före 201 berör området jämställdhet. Därutöver nämns satsningar på forskning om kvinnor och företagande, ökade anslag för lån till småföretagare. Och våld mot kvinnor finns också med i vårbudgeten. Det är bra att dessa frågor finns med. Vi inväntar nu förslag från departementet.

---{}---

Påskledigheten är över och våren är här

Nu har jag kommit hem från besök i USA hos sonen som är utbytare där. Vi har inte träffat honom sedan augusti förra året så det var great to see him. Han bor i Columbia, Missouri. En stad med ca 200 000 invånare. Det är en kosmopolit stad och Ludwig har bott i två familjer hittills och ska snart till den tredje och sista(Rotary vill att de bor i flera familjer )innan han reser hem i juli. Till skillnad från hans gamla klasskamrat som åkt med EF och hamnat i riktigt trubbel(ska visst komma på TV...) så har Ludwig haft det otroligt bra. Kul kompisar och bra värdfamiljer. Han gillar skolan och tränar löpning.

En morgon kom en man fram vid frukosten till sönerna, innan vi kommit ner, och undrade om han inte fick värva dom till armén! To get your green card guys! Ludwig har fått mejl om värvning också. Ja, det är ju inget man önskar precis. Tacksam för att de sa nej, tack...

Under tiden jag var i USA kom det sms om att det hade kommit förslag om fastighetsskattens avskaffande. Så fort man försöker ta ledigt så passar dom på! Jag bestämde mig för att vara med familjen och strunta i frågan overthere. Den får jag ta itu med nu i alla fall. Ska upp på presskonf till Östersund på måndag och presentera vårbudgeten med allianskamrater. (vi har ingen ledamot i Jämtland) Då kommer ju fastighetsskatten med antar jag.  Nu får jag försöka fundera på hur jag ska gå ner de två kilo jag gick upp i USA. Köpte en joggingdress- kanske ska försöka använda den. Rosita i kd gruppen säger att vi ska börja nere i träningslokalen. Får se om jag hinner- för när ska man hinna...

---{}---