Mona är vald mm

Mona Sahlin är vald som första kvinnliga partiledare för socialdemokraterna. Jag önskar henne lycka till även om jag är en politisk motståndare. För det känns ändå intressant att fler kvinnor vågar ta på sig ledartröjan. Att detta sker i socialdemokraterna borde vara självklart, när man slåss för jämlika idela. Men det finns många som inte lika ivrigt föresprålar jämställdhet inom socialdemokraterna. Det finns nog en och annan fackgubbe som inte alltid gillar tjejer som tar för sig. Tittar man på facken så är det männen som mestadels bestämmer och har ledande positioner fortfarande. Det tar tid att förändra strukturer och det går definitivt inte fortare om vi tjejer bara lämnar walk-over hela tiden. Alltför många kvinnor tackar nej till viktiga poster/jobb. Nu återstår att se om det finns en vilja att stödja henne i sitt förvärv. Det är ingen lätt uppgift hon tar på sig.

Apropå facket, så arrangerade vi i alliansgruppen i Arbetsmarknadsutskottet i torsdags en debatt mellan TCO, LO, Svenskt Näringsliv och en forskare från Arbetslivsinstitutet. Vi ville ha debatt om arbetsrätten utan att ta ställning från vår sida. Vi tyckte det var intressant att debattera och höra de olika sidorna live och inte bara i medierna.Det var jag och Tomas Tobé som gjorde upplägget att inleda med en hístorik från ALI. Det blev ganska snabbt hett i debatten. Och man intog väl ganska kända ståndpunkter. Svenskt Näringslivs representant Kent Brorson bjöd in Erland Olauson från LO till en ny Saltsjöbadsrunda. Det lät i och för sig intressant. Vad skulle den kunna handla om? Det blev inget svar på inbjudan från Olausson, men vem vet. Kanske behövs det en ny förutsättningslös runda. Det har trots allt hänt en hel del sedan sist. Att kollektivavtal verkar vettigare än lagstiftning var vi nog ganska överens om. Men kanske finns det annat att fundera vidare på...

Igår , fredag, var jag på debatt hos föreningen Attention på Älvsjömässan. Jag hoppade in för Chatrin Pålsson som fått förhinder. Hon vet att jag är intresserad av frågan då jag lärt mig en hel del om neuropsykiatriska funktionshinder genom vänner och bekanta. När man lär sig detta får man en helt annan förståelse för de här personerna. Det är som när man lär sig signaler på alkoholmissbrukare. Nu kan jag se det i min omgivning på ett helt annat sätt. Och dessa personer finns ibland oss mer än vi kan ana. Och många vet inte om det och lider av att inte förstå sig själva. Efter debatten kom en ung tjej och kille fram för att prata. Killen fick sin diagnos efter det att hans mamma gått bort. Då fick han psykologsamtal. Hon förstod att något inte var rätt, och efter utredning fann man att han har ADHD. Detta i 20 års åldern. Han sa att hans föräldrar alltid ville att han skulle skärpa sig och fungera normalt. Men det GICK ju inte. Tjejen berättade om hur trött hon var på em och att det är svårt att orka med ett vanligt jobb. Men hon försökte verkligen. De kände en oro för sin framtid. Jag förstår det ,när man vet hur tufft det är i arbetslivet idag.

Fredagkvällen gick jag och maken på spontanbesök på Stadsteatern och såg Uppdraget. Det var en ganska tragisk historia kan man lätt säga. Där fick man i ett samtal mellan fem personer i ett rum in all världens elände och sorg. Från staters övergrepp i Kongo med masslakt, till övergrepp på den lilla flickan, till sexuell perversion, otrohet, alienation, sorg, karriär vanligt äktenskapsgräl om vardagssaker, prostituion mm mm. Sedan var det en liten krydda med humor som stänktes på emellan varven. Det var stopp i toaletten och då var det en kyckling som fastnat. Blodet på väggarna i badrummet..vad var det? Kycklingen som slaktats?  Ja, som ni förstår så var det väl inte så uppbyggligt kanske. Men visst skådespelarna var duktiga. Uppdraget som mannen skulle utföra för FN blev aldrig av, det kom av sig. Det fanns inget kontrakt och det var ju inte så bra-kanske hade han inget kontrakt med livet...eller vad vet jag. Vi gick ut som frågetecken.

Visit this and see many
picture of m360 vicodin m360 zoloft depressio
zoloft depressio (URL) - 30 04 07 - 11:23

Visit this and see many
ritalin dexedrine ir
dexedrine (URL) - 01 05 07 - 02:55

Hi! Nice site!
Stuffing Envelopes (URL) - 02 05 07 - 19:57

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.