Fler och fler kändisar bloggar av

Ja så lyder en rubrik i söndagens DN. I artikeln kan man läsa att fler och fler bloggare helt enkelt stänger ner sin blogg. Framförallt eftersom många får hatmejl. Det talas om näthatet. Själv har jag inte drabbats så mycket av det, men att jag försvarade kollektivavtal häromveckan retade upp en del. Eftersom jag hoppat på Kdu så var det nog flera därifrån som skrev mindre trevliga blogginlägg. Några vänner tyckte det var upprörande. Men själv tyckte jag det var väntat. Och de som skriver skämmiga inlägg får väl skämmas själva.

Se´n sist då: Ja, jag deltog bland annat i en manifestation mot steningen av en 17 årig flicka i Irak, Dua. Det var föreningen Hedra Pela och Fadimeföreningens möte lördagen den 12 maj.  DN skrev några rader om det. Det var bara allianspartierna där. Vet inte om det var en händelse, eller om oppositionen inte ville vara där.

Söndagen den 13 maj åkte jag med 5 andra ledamöter från EU- nämnden på sk COSAC möte i Berlin. Det var något som jag inte kände till. Nämligen att det under varje ordförandeskap inbjuds 6 parlamentsledamöter från varje land, som tycker till om agendan i ordförandeskapet. Cosac anses av vissa vara ett extra parlament för att väga upp de övriga institutionerna inom EU. Detta är ett led i subsidiaritetstanken-alltså att varje lands parlament ska komplettera ministrars kontakter och EU parlamentet. Det var spännande med diskussion om Miljö och även om fördraget. Angela Merkel och Tysklands miljöminister talade. Tyskland vill gå långt på klimatområdet och talade om 40 procents sänkning av Co2 utsläpp. Ministern ansåg inte heller att kärnkraften kan lösa problemen framöver.

Jag har också i veckan som gått varit med om att ta emot en Vitrysk delegation med tre kolleger i Arbetsmarknadsutskottet. Vi berättade om Sveriges jämställdhetsarbete.

Sedan har vi i kdk kallat till möte med Q-sam. Det är ett nätverk för kvinnoorg i alla partier i riksdagen samt Kvinnolobbyn enligt finsk modell. (Vi har ett rullande schema på vem som sammankallar) Tanken är att vi ska se om det finns frågor vi vill driva oavsett regering. Tidigare har vi tagit upp frågan om bidragen till kvinnoförbunden. En utredning är nu presenterad och vi väntar på svar från Sabuni och regeringen hur det blir med medel till våra föreningar...kvinnor kan inte alltid jobba gratis!

Nu har jag haft lite ledigt i helgen. Fredagen planerade jag och lillsyrran en liten show för min systerson som gifte sig i lördags. Det blev schlager och Djurgårdshymn(han är värsta supportern)...sketch, sång och tal. Det blev visst uppskattat...

Idag har jag tagit med mig maken på en guidad tur på Sidenväveriet på Repslagargatan 15. Jag har så länge velat gå dit efter att ha läst om det i tidningen, och nu hade jag bestämt att det skulle bli av. En lunch efter på Nationalmuseum var inte heller fel. Nu stundar en hektisk vecka igen...

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.