Hänt i Veckan

Var i torsdags (7/6)på seminarium med en norsk kvinna som talade om deras system med könskvotering till bolagsstyrelser. Inte för att jag är för, men för att höra hur deras argumentation är och för att höra hur det går med företag som inte uppfyller kraven. Det var enligt talaren, Marit Hoel(intervjuad i dagens Svd näringslivsbilaga och direktör för Center for Corporate Diversity i Oslo) en näringsminister från det konservative som införde lagen, vilket förvånade många. Dessutom var det enligt henne bara den kristdemokratiska jämställdhetsministern Laila Dåvöi som visste om det innan han kom med förslaget! De anser att det går bra i Norge, och de som inte klarar kraven hanteras via olika myndigheter som går igenom årsredovisningen. Uppfyller man inte kraven så finns ett varningssystem. (Nordiska rådets kontor i Sthlm var arrangör)

Har lunchat med Cecilie som skrivit en bok med en tjej som likt henne själv hamnade i utbrändhet. Hoppas boken kan nå ut till många. Den verkar intressant och spännande.

Lunchade en dag, med mina gamla arbetskolleger på tingsrätten, hemma hos en kollega som nu renoverat en lägenhet på Kungsholmen och som vi alla beundrade. Kul att träffa gänget.

Annars har det varit två studentmottagningar med massor av god mat och en god middag dessutom hemma hos svåger och svägerska. Inte nog med det, för sedan var vi på sommarmingel också hos landshövdingen i söndagskväll. Det var nog flera hundra personer i Tessinska palatsets trädgård, som för övrigt var fantastiskt vacker. Kul med folk man känner från olika håll. Från där jag bor, från landstingstiden, från kommuntiden, från riksdagen, från partiet osv. Goda snittar! Det där med att tänka beachen får vi nog ta ett annat år...

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.