Rapport från Almedalen och glasattacken!

Nä, nu måste jag skriva en rad. Efter Almedalen kändes det som att jag behövde vila …nu har det snart gått två veckor. Känner att det tar tid att varva ner efter ett tempo där man ofta har 12-16 timmars arbetsdag. Nu har jag börjat läsa böcker och det är ett gott tecken. Efter Kerstin Thunbergs bok har jag nu läst Kungamordet av Hanne Vibeke Holst. Den är spännande, och man känner igen många interiörer från det politiska livet.

Men nu till lite rapport från Almedalen:

Trevligt: var det hemma hos biskopen på hans buffé i trädgården på tisdagskvällen.

Roligt: när Carina Hägg, på samma buffé, frågade om Emma Henriksson var min dotter- nej, hon är en kollega till oss i riksdagen, svarade jag. Carina blev kanske generad men visst- rent teoretiskt är det ju möjligt…

Bra: var Görans tal på tisdagskvällen. Tycker det är bra att han tar upp svåra saker som psykiatrin och hur många unga tjejer som mår dåligt.

Spännande: att vara med på så många som 8 seminarier och inbjuden som medverkande. Jag tror att jag hade mest av alla kd-are denna gång. Dessutom hade jag det mest vitt skilda ämnen(se min hemsida om du vill veta mer) från Mellanösternkonflikten till Livmoderhalscancervaccin…

Sämst: att inte Lasse Adauktusson hälsade på restaurangen vid Visby Hotel. Vi är ändå uppvuxna i samma bekantskapskrets i Filadelfia. Är det känsligt? Beatrice Ask hälsar fastän hon är minister. Det är en reko tjej!

Godaste maten: var maten på Lindgårdens grill

Godaste ”libanessnacksen”: åt jag med riksdagskollegorna Rosita och Stefan samt hans fru Cecilia.

Godaste saffranspannkakan: bjöd Anders Andersson med fru på

Godaste glassen: åt jag med Maria Larsson, man och dotter på en bänk i solen.

Trist: när någon slog sönder ett rödvinsglas på alliansminglet. Glaset gick i tusen bitar när det slog i golvet, bakom mig och stänkte upp rödvin på min vita linnedress. Jag såg ut som en dalmaniter på mina vita linnebyxben! Men som tur var har kemtvätten lyckats ganska bra…

Märkligt: när partisekreterarna hälsade välkommen till alliansminglet, utan att bjuda ens på chips!

Lustigt: när Anders Borg, som duktigt nog, talar helt utan manus- helt plötsligt bara slutar tala…jag tittade på min moderatkompis som stod bredvid. Jaha, sa hon. Där tog nog USB- minnet slut!

Bra: gick vårt (kvinnoförbundets) seminarium om hedersrelaterat våld. Anders Carlberg kanske flöt ut lite väl mycket i filosofiska funderingar, men det vägde Karolina från Kvinnoforum upp med mer fakta.

Bäst: var att mina grabbar kom ner i två dagar…

Slutomdöme: Jag tycker almedalsveckan är toppen! Visby är vackert. Man kan gå på massor med spännande seminarier. Man träffar jättemånga roliga människor, pratar med vanligt folk och känt folk. Och man kan, som jag gjorde, avsluta sista timmen i Visby i Almedalsparken på en parkbänk i solen. Är man en social varelse så ska man åka till Almedalsveckan!

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.