Sverige runt...

Nu har vi haft lite Sverige semester. Maken kom äntligen ifrån några dagar. Att leva med en egenföretagare har sina sidor...och om de arbetar med ekonomi är det alltid någon kvartalsrapport eller halvårsrapport som ska in... seeee´n kan de vara lediga. Men så uppstår det alltid något som de bara måste lösa omedelbart osv. Som tur var är man luttrad efter 23 år. Men som sagt- sist jag bloggade var vi på Åstol. Vi hade fantastiska dagar med sol och värme. Ingen vansinnig värme, men lagom varmt. Havet var vackert och fisken var underbar. Kvällen på det trånga rökeriet med räkfrossa och skotsk musik(gruppen LAU som spelade,lanserade visst sin skiva här nu) och solen som gick ner i havet-ja, det var grejt. Tisdag morgon gick vi ut med båten och fiskade. Vi fick tre makrillar. De panerade och stekte Rosita med några fiskar hon hade sedan förr. Med kokt potatis, spenatstuvning och citron smakade fisken alldeles utmärkt. Hasse´s mamma Hilda 83 år som bor kvar i huset åt med oss. Sedan begav vi oss mot fastlandet igen...Åstol med 200 fasta innevånare hade nu intagit en plats i våra hjärtan.

Sedan for vi mot Vadstena- där vi skulle träffa några i "granngänget". Vi besåg Alvastra kloster, den vackra naturen vid Omberg och Örberga ett område där Prins Eugens tydligen målade många av sina landskapstavlor. Vi checkade in på Klosterhotellet, där man bor i kulturmiljö. På kvällen hade jag bokat bord på Munkklostrets restaurang och sedan en nattvandring på slottet. Dagen efter tittade vi på Vadstena stad och shoppade lite grann. Sedan besökte vi Klostermuseet och Kyrkan. Det är spännande historia -att Birgitta- kunde bli helgonförklarad(1999) trots att hon varit make och mor. En stark kvinna minsann. På vägen hem besökte vi Löftsta slott nära Norrköping för en fika och promenad i parken. Kulturföreningen i grannskapet har nu startat sin verksamhet på allvar...

Så igår lördag-for vi upp på 50 års fest till Våtnäs i Hälsingland. Bitten som är min vice ordf i Kvinnoförbundet fyllde år och hennes man och barn hade bjudit in oss. En fin dag ute vid kusten, nära Hudiksvall. Ett gammalt fiskeläge-där Bittens farfar varit fiskare(lite kul eftersom Rosita farfar också var fiskare). De får starka självständiga kvinnor... Det var mat hela tiden. När vi kom var det lunch med rökt fisk(som Bitten rökt), inlagd fisk mm. Sedan blev det middag med grillat och tillbehör. Sedan tårta och senare Hälsinge- ostkaka! Solen sken och vattnet blänkte.Båten i båthuset som kluckade och den vackra naturen. Vad kan man mer önska? En tipspromenad till fyren och sedan kunde man lätt konstatera att -ja, Sverige är verkligen fantastiskt! Bitten hade nog inte kunnat få en bättre dag än det som alla i hennes familj ordnat. Man och fyra barn! ( Rosita har också fyra barn- och min nya vice ordf i kvinnoförbundet har 7 barn! Kära nån...jag med bara två...) Bitten med familj är dessutom jourhem och Bitten är också dagbarnvårdare. En så bra och lugn person som hon är- vilken lycka som  alternativ till dagis! Ja, det är mycket med barnen i vårt parti!

Nu sitter jag och rensar mejl och papper hemma lite igen. Men i nästa vecka ska jag försöka ta ut pappa på något utomhusäventyr medan vädret är bra. Ha det bra!

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.