Utbrända som inte ska få sjukskrivning

Läste idag i tidningen att utbrända inte ska få sjukskriva sig utan tvingas jobba från första dagen. Eftersom jag jobbat med utbrända vet jag att det är en omöjlighet. Man kan själv sjukskriva sig en vecka, så från dag 1 behövs inte intyg. Har fått info från partikontakter idag att medias bild inte stämmer. Men att man ser över sjukskrivningsrutiner, en utredning som sossarna tillsatte. Det är i och för sig inte konstigare än att man gjort en "kloka listan" för vilka mediciner man bör pröva i första hand och sedan går man vidare med mer kvalificerad medicin om inte de billigare enklare medlen funkar. Det kan ibland dock innebär att de som behöver mer kvalificerad medicin direkt får vänta och lida i onödan. Dessutom är inte generikan(medicinkopian)alltid en exakt kopia. Den kan ha ett hölje som är annorlunda färgämnen, ex producerad i ett annat land där man använder andra färgämnen än i orginalet etc. Jag vet personer som fått generika och blivit sjuka. När de fått orginalet har de blivit bra. Hursom helst så tycker jag att man ska ge rätt vård och behandling till utbrända och man kan inte säga bara: Gå och jobba - om personen kollapsat. Min erfarenhet är att det för de flesta kan ta upp till 2 år innan man är tillbaka, om man blivit riktigt illa däran och inte får rätt behandling. En annan sak som måste ändras är att det måste bli lättare att koppla in arbetsförmedlingen för personer som är utbrända och där det beror på jobbet. Massor med personer behöver byta jobb.

Idag blev det en hel arbetsdag vid datorn. Var inställd på att vänta till nästa vecka...startade dock morgonen kl 7 för att ha två timmar med boken som alla läser just nu: MÄn som hatar kvinnor av Stieg Larsson.

I morgon ska jag träffa några av alla mina kusiner på Pethrus-sidan. Vi ska starta en släktförening har vi tänkt. Vi är väl redan några hundra personer(!) i släkten- som tänkbara medlemmar i föreningen. Vi får se om vi kan hitta stadgar som vi är överens om.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.