Våld mot kvinnor...ska det aldrig ta slut?

Sommaren är en tid då våldet mot kvinnor verkar öka dramatiskt. Våldtäkter och mord har toppat tidningarnas sidor under hela sommaren. Vad är det som gör att män måste gå på kvinnor. Vad är det för mekanismer som är så destruktiva? En sak är säker och det är att många män verkar tro sig ha rättigheter som övergår kvinnornas rätt till fred och frihet. Det är inte ok att " banga på" en kvinna för att man vill få ur sig lite skit. I Sverige är det förbjudet att "köpa sig sex". Men i andra länder kan man säga att man ska gå och "köpa sig en kvinna till kvällen". Alltså, det är så vidrigt. Att män anser sig överordnade och kan ta sig sådana friheter - är en skandal utan dess like på 2000 talet. Ja, jag vet. Alla män är inte sådana. Men hörrni män- vad gör ni? För många killar tycker att kvinnor är hysteriska i dessa frågor. Men om män bara blev "lite upprörda" åtminstone...kanske något skulle hända. ..

Tidningen i Norrbotten som hänger ut män som dömts för våld mot kvinnor-vad ska man tycka om det? Ja, i New York kan kvinnor gå in och se män som är kriminella våldsmän på polisens hemsida. En kvinna i USA hittade sin nya kille där-efter att ha googlat på hans namn. Det var ju en klar varningssignal som hon var tacksam för, om man säger så! 

Ja, jag vet...jag hör många män nu...Hörru- män blir också slagna! Eller... kvinnor slår också män! Ja, män blir slagna av andra män ute på krogen. Det är också hemskt. Men de blir inte slagna av en man som de har en kärleksrelation med och kanske har barn med och som de måste förhandla med och lita på. Det är inte män som nästa dag säger- ska vi gå hem och glömma det här nu- det ska aldrig hända mer!  Och angående de kvinnor som slår män- är det en procent eller nåt sånt? Det är inte oviktigt. Men vi måste ha proportionerna klara för vad vi som politiker måste prioritera.

Självklart -ingen ska utsättas för övergrepp- Vare sig man är kvinna eller man. Debatten har tagit fart igen i riksdagen- det är bra. Det finns mer att göra...innan kvinnor och män är befriade från våld och övergrepp i alla dess former.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.