Semester...

Läste Lisa Bjurwalds ledare om "Ingen semester utan spinn". Den handlar om hur Putin, Sarkozy och grabbarna firar semester och att deras semestrar hamnat i spinndoktorernas händer. Semestern är en markör för något. Putin kör stilen av "Sibiriens Marlboro Man" och Sarkozy semestrar med fru i New Hampshire som ligger nära Bush semesterställe Kennebunkport(som jag själv kört utanför en gång på USA semester för övrigt). Paret Sarkozy har därmed markerat sin mer USA vänliga stil och Putin nu sin tuffa stil. Ja, vad har man då själv angett för stil? Att vara hemma och resa runt lite i Sverige som jag gjort i år. Vad säger det? Att jag i år kör den lokalpatriotiska stilen? Att Sverige är värt att tas på allvar! Tja, varför inte?

Men när jag talar om semester...har politiker semester? Det är ju ett förtroendeuppdrag dygnet runt...Ja, egentligen har vi inte semester. Jag får ofta frågan:Har du semester nu? Det är alltid lika knepigt att svara-för jag har inte någon semester. Talmannen säger att vi får ha sex veckors ledigt i tidningen- den tid då riksdagen har stängt. Men jag jobbade med fullt ös till den 13 juli även om riksdagen gick på s.k. sommarledighet den 21 juni. Och det ringer människor även under sommaren,man läser mejl från jobbet och jobbar hemifrån, skriver artiklar osv. Man är nästan alltid uppkopplad på telefon, mejl, TT eller något annat nyhetsmedia. Kanske finns det personer i riksdagen som tar "ledigt" hela sommaren. Vad vet jag. Själv har jag försökt "gå ner på lågvarv" som jag kallar det i fyra veckor. Det har gått ganska bra. Om man ser till behovet av ledighet så skulle det nog med 60-70 timmars arbetsvecka åtminstone 8 månader om året bli flera månaders ledighet sommartid. Men det skulle inte accepteras. Men man har ju valt detta själv, så är det ju. Och det är ju så otroligt kul att vara med i politiken och bitvis kan man styra någorlunda över sin agenda. Men det får inte innebära att man låter bli att varva ner då och då. Jag har hört alldeles för många politiker, riksdagsledamöter som "gått in i väggen" och jag vill inte bli en av dom. Frågan om avgränsning, arbetstid och familjeliv osv behöver diskuteras mer i partierna egentligen. Men nu ska jag jobba vidare med en artikel. Jag har nog inte semester nu...Ha det så bra- ta det lugnt!

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.