Det skrivna ordets makt...

Det här med min blogg-det känns inte som en stor grej. Har några hundra läsare i månaden enligt min statistik. Men det känns som fler när jag hör om flera som läser den. Det är ju kul. Men en underlig grej som hände häromdagen var att en kille ringde och var upprörd. Jag hade skrivit på min blogg om en glasbit jag fick i maten på hans matställe i Visby. (Jag skrev om det i min rapport från Almedalen) Nu ville han berätta hur upprörd han var och att han fick massor av påpekanden om detta och han kände sig orolig för sin verksamhet- han hade slutat ett annat jobb för att satsa på detta och nu kom jag och förstörde. Jag sa att det vill jag ju verkligen inte- att hans ställe ska gå dåligt - och jag lovade ta bort den texten på min blogg som handlade om hans ställe. Så nu har jag gjort det och hoppas alla är glada. Men det jag funderat på är hur i hela friden min blogg kan påverka så som han sa. Jag skriver ofta om vad jag tycker om matställen och så. Och det vill jag fortsätta med i alla fall. Andra skriver ju om vad de tycker om mig också för den delen, så det går väl jämt upp.

En annan grej med det skrivna ordet...ett brev kom hem en dag. En medlem i kvinnoförbundet ( "stressad pensionär" som hon skriver)har anonymt skrivit och påpekat fel i min svenska. Jag vet att jag glömmer ordet ATT när jag ex ska skriva . KOMMER ATT så skriver jag inte ut det sista ordet för att jag vill gena i svenskan, så att säga. Förkorta lite. Men se-det gillade inte denna dam.  Hon tycker inte hon kan ha fel eftersom hon hade högsta betyg, stort A i språken. Själv hade jag bara en 3a i svenska(men stolt 4:a i språk och litteraturvetenskap tror jag det hette) Jag hade 5:a i engelska dock och 4 i tyska. Men eftersom min svenska inte är något vidare så godtar jag hennes påpekanden. Ska försöka men vet att det är jättesvårt. Hon avslutade snällt med att jag gör ett bra jobb i alla fall, vilket ju gladde. Men som sagt-ni som ofta läser min blogg, får ha överseende med min svenska som inte är den bästa alltid.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.