Budgeten

Igår kväll fick vi en dragning i riksdagsgruppen hur regeringens budget slutligen utfallit. Nya förslag står som spön i backen! BLir svårt att kommunicera allt! Men visst har man inriktningen klar för sig. Och massor med bra besked om utfall under året. Som sossarnas farhågor om att vår politik skulle leda till låglönejobb och till otrygga anställningar. Av de 131 000 nya jobb som kommit sedan vi tillträdde är 90 000 fasta jobb! Och lönerna i ex kommunal har inte precis blivit sämre. VId sidan av att de får behålla mer av sin lön via jobbskatteavdraget så har löneavtalen varit gynnsamma. Träffade en företagare på flyget idag(Var i Helsingborg och presenterade budget idag) som har ett hem för dementa. Han berättade att kommunals medlemmar nästa år ska ha 10% lönepåslag. Dessutom låglönesatsningar. Förstår inte kommunals klagolåt. Men det är väl mer ett stöd för s -partiet- Vad ska de säga när landet går som tåget...

Fastighetsskatten nådde vi inte ända fram, det får vi utvärdera. Bensinskatten blev ok med avdragsrätt och att alla faktiskt får mer i plånboken. Men visst fanns det löften av kd i valrörelsen, även om inte jag var någon stark tillskyndare av en sänkning. MEn jag bor i storstad och åker kollektivt för det mesta...

När det gäller statsskulden fick vi siffror igår att den varit 80% av BNP , nu är 43% och 2010 kommer att vara nere på 20%. Det innebär att vi kan känna oss tryggare inför framtiden och kan göra mer investeringar som i infrastruktur tex.

Vi har fått igenom att inte sjukskrivna som också är arbetslösa ska betala den förhöjda a-kasseavgiften. BRa jobbat! Det blir också satsningar på sjukskrivna på flera miljarder men också lönebidrag till de som står längst från arbetsmarknaden ökar. Vi ska få med fler som idag står utanför. Tvärtemot vad oppositionen kraxar!

Heja alliansen!

Du skriver att alla får mera kvar i plånboken. Men där har du helt fel eller så räknar du inte dom med låga inkomster. För dom får betydligt mycket mindre kvar i sin plånbok. Men jag håller med dej att dom med höga inkomster och dyra hus i storstäderna är vinnarna. Vissa får skattelättnader på 100000 i Täby och Djursholm. Men nu bor ju inte alla där.
Kjell Hedman (Email) - 30 09 07 - 12:25

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.