Hänt i Veckan- med pappa på akuten

Nu har det gått över en vecka sedan jag skrev sist - förra torsdagen den 20 sept. Då var det budgeten som var i fokus. På fredagen var jag på Partistyrelse. Jag fick dock bråttom iväg på fredag em då de ringde från pappas dagvård. De hade skickat in honom till akuten. Han hade inte varit riktigt kontaktbar. Jag lämnade ps och for till St GÖrans sjh. Pappa var relativt klar i knoppen när jag kom dit och blev glad att få sällskap. Och det är självklart. För man lämnas mestadels ensam (i sex timmar)och ingen serverade honom något att äta under hela tiden. Jag fixade förstås, men om ingen anhörig varit där? Förstår inte heller hur trista rum man kan ha. Man läggs i ett kalt rum utan något att göra, ingen tidning eller tv. Vården är fortfarande inte patientvänlig. Trots att St Göran är ett privat sjukhus så är det så förtvivlat trist. Så där efter fyra timmar kommer en kille in, drar hastigt iväg med pappas säng och jag får kasta mig efter för att hinna med- ner till hjärnröntgen visade det sig. Där ställer killen sängen och försvinner. Där är vi i en helt öde korridor, inte ett ljud, inte en människa- och man undrar om man kommit till dödens väntrum...Efter 10 minuter kommer en kvinna vandrande i korridoren och tar in honom för röntgen. Jag försöker skämta med pappa för att hålla humöret uppe på oss båda två. Han är tacksam att skämta med i alla fall. Vi skrattar åt eländet. Åter uppe på akutmott igen så står jag och väntar utanför toan, där pappa är. Så att han ska hitta tillbaka. Då kommer en manlig vårdare och säger att jag kanske inte ska stå där - för det kommer en "opassande transport". Men jag står kvar för jag vågar inte lämna pappa. Transporten visar sig snart vara en person med lakanet över huvudet. Ja, i Sverige säger man väl inte att "vi har en person som avlidit"...Att vara på akutmottagningar är verkligen ingen höjdare. Men jag ska säga att personalen som hjälpte pappa var trevliga´, när de väl dök upp. Och det var bara en urinvägsinfektion men som påverkar äldre ganska mycket. Men jag hoppas vi slipper åka tillbaka på ett tag. Brorsan och syrrorna ligger risigt till. Vi har väl rullande schema?

Lördagen var jag i Örebro med kvinnoförbundet. VI hade regional konferens om miljöfrågor. Fick en massa bra idéer. Tog upp en med Anders Borg som besökte vår riksdagsgrupp i tisdags.

Söndagen var jag på föreningen Stulen barndom. De som kräver skadestånd för att de blev utsatta för övergrepp i barndomen när samhället familjehemsplacerade dem. Det är många tragiska fall. Och utredaren drog lite om sitt arbete innan han lämnade. Vi började 12.00. Kl 15.45 var vi politiker ganska matta av all information...de flesta i publiken verkade vara personer som nu fått sina barn omhändertagna av samhället. Det var ju svårt att säga något om deras fall. Så jag och Karin Rågsjö från vänsterpartiet försökte svara så gott det gick. Kändes ändå bra att ha sin socionomutbildning i botten så man har lite bakgrundskunskap.

Ja,så blev det sju dagarsvecka.

Den här veckan som gått har jag om jag tar några axplock: träffat riksdagsledamöter från Mongoliet- och talat om Sveriges jämställdhetsarbete. De hade TV team med sig ,så kanske man har varit med i Mongolisk tv då? Jag har lyssnat på ett privat bemanningsföretag som jobbar med sjukskrivna, besökt Teateralliansen som jobbar med skådespelare. Det är en speciell konstruktion på nåt liknande en arbetsförmedling och a-kassa i ett. Fick lite frågor med oss.

I helgen har fokus varit på sonen som fyllt 18 år. Han hade bjudit in kompisar via facebook och det kom hem 18 kompisar i lördags kväll. Maken och jag var kockar och serveringspersonal under kvällen. Vi var lite slut efter får man väl säga...men idag har jag gått min långpromenad i det vackra vädret i alla fall. Gick nere vid Mälaren i solen. Härligt! Ska försöka lägga mig i tid idag. En tuff 7 dagars vecka väntar...

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.