Hänt i veckan...Ranelidfrukost

I måndags var det Internationella barndagen. Så vi var några från kvinnoförbundet som besökte kvinnojouren på Svartensgatan och fick information om barnens situation i familjer där pappa slår mamma. Och hur man jobbar med de barn som kommer till jouren genom sina mammor. Barn är oehört utsatta och hjälplösa och det är förstås skrämmande att tänka på hur barn har det under sin uppväxttid i dessa familjer. VI måste göra mer för att komma in i ett tidigt skede och få slut på våldet. Skrev sedan en motion i frågan.

Ja, denna vecka var den sista att lägga motioner under allmänna motionstiden. Man tänker att man inte vet vad man ska skriva om, men så kommer jag på en massa. JAg hann skriva ungefär 17 och vara med på 3 som andra varit huvudansvariga för. Det är barn, miljö och jämställdhet, mammografi, barnomsorg på obekväm arbetstid, människohandel, könsstympning mm. Det har varit många arbetstimmar. ÄVen för min politiska sekr Jennifer som gjort ett fantastiskt jobb i att gå igenom, skriva, redigera och slutföra. TACK Jennifer!

I tisdags var jag på TCO och träffade kulturarbetare men även ensamstående föräldrar som vill ha möjlighet till barnomsorg på obekväm arbetstid. Om båda jobbar på exempelvis operan-hur gör man med omsorgen. Ska man behöva anlita svart arbetskraft? Jag tycker inte det. Vi måste försöka hitta lösningar som ser till både föräldrarnas men också barnens bästa. Se gärna min motion som går att läsa senare via min hemsida.

Jag som är morgontrött bestämde mig för att i torsdags morse gå på Ranelidfrukost i riksdagens bibliotek! Jag gillar hans böcker på nåt sätt. Den första jag läste, som jag tror jag fortfarande tycker är den bästa; Kärlekens Innersta rum fick mig att börja läsa Ranelid på allvar. Ranelid är svår att kategorisera. Han har absolut en kärna som är viktig, med filosofiska funderingar. Han låter livet komma emot honom, utan skygglappar. Och det är ganska fascinerande. Några av hans böcker tycker jag ibland känns lite banala, men så har han en sens moral som ändå gör att boken är riktigt bra. I torsdags morse talade han om sin nya bok: Öppet brev till George W Bush. Han talade om den stora människan, och den lilla människan, om ondskan och kärleken. Om makt, maktlöshet och lycka. Han talar mycket om mobbingen som han själv varit och är utsatt för. Men han tycker det viktigaste är att inte bli likadan...Ja, han fångade publiken även om det var kl 8 på morgonen! När han signerade sin bok till mig efteråt så berättade jag att min kompis har ett litet Ranelidsällskap i Jönköping. Oj, då kommer jag gärna dit! Så Karin -förbered er....

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.