Debatt Sahlin vs Reinfeldt

Jag håller gärna på kvinnor, men jag är ledsen Mona- Reinfeldt var skitbra! Du hade inte en chans idag.

Socialdemokraterna kommer att få äta upp en dålig politik lång tid framöver. Vi har sjukvårdssystem, arbetsförmedlingar och försäkringskassor som vi lägger miljarder på. Ändå känner folk att de inte får hjälp! Vad har gått snett i sossarnas välfärdssystem? Jag hoppas vi kan bygga något nytt där individen får mer makt över sitt liv. Det där med egenmakt är inte så dumt. Och vi ska även se till att få fler med i gemenskapen. Det är den stora utmaningen i förhållande till sossarnas tid.

Och på tal om utanförskap. Ikväll ringde min kusin från västra Sverige. Han berättade att han bor inpå en flyktingförläggning. Han undrade varför dessa människor som kommer hit inte får någon hjälp. De lämnas av 6 km från samhället och där ingen buss går på helger. Svårt att handla om man behöver. När någon blir sjuk finns ingen som kan hjälpa dom. "De får väl ringa 112" Och för en sjuktransport- "då får de ringa och boka en dagen före..." svarar Migrationsverket. Men om man inte fattar nåt om vårt system och inte kan språket-hur lätt är det. ..Den situation han beskriver om flyktingarnas vardag i övrigt är helt horribel. Vi måste göra något åt flyktingmottagningen...ett annat system där sossarna glömde människorna...

Var idag på KdU och pratade om familjen och jämställdhet inför deras distriktsordföranden. Det var ett spännande event! Jag var uppenbarligen en ganska tvär kontrast till talaren dagen före- Elise Claeson, krönikör på Svenskan.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.