Våldtäktsdomen

Det blev en fällande dom i Hovrätten idag för de s.k. "Stureplansprofilerna". Som lagstiftare undrar man hur man kan komma fram till så olika beslut i olika domstolar. Är lagen så otydlig eller värderar man bevis olika eller vad?Hur som helst så är det viktigt att tjejer vågar anmäla, sedan ska vi ha ett rättssäkert system som svarar upp lika mot båda parter. Tyvärr hamnar oftast kvinnan i ett svårt läge eftersom hon måste kunna bevisa att hon inte var med på det. Så all bevisföring ligger på henne...en person som är i kris, det är tufft. Blir som ett nytt övergrepp, om man inte blir trodd! Det konstiga är också att man tydligen i Jämtland lyckas med att föra så många fall till åtal på grund av en bra samverkan mellan olika parter där man får fram bevis, medan Stockholm inte klarar av det. Vi får nog fundera på vad vi mer kan göra för att hitta en mer rättssäker prövning...men tills dess killar...fråga tydligt efter ett -ja!

Tjejer säger ofta nej till erbjudanden om platser i styrelser uppger Maud Olofsson i programmet med KG Bergström ikväll. Här skulle man vilja att fler kvinnor säger Ja till att ta plats!

Nu måste jag börja förbereda ett anförande till den allmänpolitiska debatten...

Tjejer är ett knepigt släkte. Det är inte så få av dem som dras till killar som har rykte om sig att vara hårdingar (brutala sällar) och eller kända som ranghöga i grabbavärlden. Nu är det ju inte alltid så att dessa ranghöga i grabbavärlden har någon egentlig status bland riktiga män. Det r nog snarare så att dessa grabbavärldens sturska ledartyper ses som klena män med ett stort självhävdelsebehov. För så är det. Riktiga män våldtar inga kvinnor.

Det stora problemet, som jag ser det, är att dessa tjejer som faller för de ranghöga i grabbavärlden nog hamnar i ett kombinationstrauma när de blir utsatta för övergrepp av de män som de förts trodde var riktiga män. Först kränkningen av ha blivit utsatta för det förnedrande övergreppet och sedan skammen inför sig själva av att ha valt helt fel hane. Det är nog därför som många dröjer med att anmäla och när de väl kommer till skott så har alla spår kallnat.

Det enda jag kan säga, eller råda, är att tjejerna skall göra som tjejen i det aktuella fallet. Ring snuten direkt. Lyssnar inte snuten (vilket de inte alltid gör) så får man ringa brandkåren, räddningstjänsten eller vem som helst som kan hjälpa till för att hålla alla spår glödheta. Några ranghöga skitstövlar i grabbavärlden skall inte få bära sig åt som svin. Ger man sig på en ensam brud i grupp så är man mindre värd än ett myggpiss i en Norrlandsälv.
Max Hobstig (Email) (URL) - 17 10 07 - 15:43

När vi nu ändå är inne på dessa halvmesyrer till män så måste jag ta tillfället i akt och peka på en konsekvens som jag både retar mig på och framför allt blir väldigt ledsen av att höra.

Det finns kvinnor och fördenskull även män (överlevande flummare från 60- 70-talet) som menar att vi män måste ta ett kollektivt ansvar för vad vissa män gör med kvinnor. Så kan man inte säga och än mindre kräva. Jag vet att det rent statistiskt har visat sig att alla män har någon polare som slår och eller våldtar både sin hustru och kvinnor annorstädes.

Problemet är att vi män inte vet vilka dessa polare är eftersom det i världen av riktiga män inte ses som rumsrent att slå och eller våldta kvinnor. Vi sitter inte i bastun och skryter över hur man bäst förfar när man skall slå och eller våldta kvinnor. Vi är nog mer som i Tore Skogman sång om hur ”Storfiskaren talar om hur stora fiskar han fick”. Efter ett par öl i den heta bastun blir vi röda i ansiktet och högljudda. Samtalsämnena handlar mest om brudar, bilar och bärs.

Om någon i fyllan och villan skulle börja berätta om hur han spöat och våldtagit kvinnor skulle stämningen i bastun tystna omedelbart. Sedan skulle vi andra resa oss och gå ut. Den sista av oss skulle råda ogärningsmannen att flytta från socknen och aldrig mer komma tillbaka. Sedan skulle vi vänta tills idioten kom ut och förtydliga oss kollektivt.

Skulle den förfärliga människan fortsätta med sitt beteende och bli dömd till fängelse för sina gärningar skull är det säkert några av läsarna som har fantasi nog att inse hur vistelsen på fängelset skulle bli om han hamnade på en säkerhetsanstalt. Eller för att citera en känd Hallfånge: ”29 sekunder är det längsta en sån gosse har varit på avdelning innan han begärde isolering”
Max Hobstig (URL) - 18 10 07 - 10:10

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.