Kvinnokonferens i Geneve och Al Gore

Nu har jag inte skrivit sedan jag åkte till Geneve på jämställdhetskonferens på temat Women and Work för parlamentsledamöter från 50 talet länder. Jag kom hem och blev förkyld och har inte orkat jobba efter 23.00 på kvällarna, då blir det inte lika mycket blogging bland annat... Att sluta kl 23 på kvällarna,det kallar vi i branchen för att jobba halvtid... Men hur som helst så gick konferensen bra. Mitt anförande om "trygghetssystemen kring föräldraskapet" gick bra och det var nog bara två gånger under de 2,5 dagarna som konferensen pågick som publiken skrattade. Och en av dessa gånger var när jag sa; att forskningen visar att kvinnors stressnivå går upp när de kommer hem efter jobbet medan männens går ner. Det kände dom igen! Många ville förstås flytta till Sverige ,eftersom vi har både föräldraförsäkring, tillfällig föräldrapenning och havandeskapspenning. Vi har också en hög andel kvinnor i yrkesarbete och bland kvinnor i europa arbetar vi längst. Canada kom fram och ville veta mer om genderbudgeting. Så det måste jag skicka info om. Jag blev också konferensens rapportör vilket ju var kul förstås.

Sedan tog resan hem en hel dag- hela lördagen. Konferensen var slut 13 men jag var hemma 23 00. Och då är man inte långt borta tycker man. Men det var en billig biljett i alla fall, och den gick inte att omboka enligt tjejen i SAS luckan i Geneve....

I onsdags morse var vi många som var och lyssnade på Al Gore i riksdagen. Han talade om miljön på ett sätt som påminde om ett riktigt väckelsemöte! Ja, det var verkligen tryck och känsla i talet och han fick stående ovationer efteråt förstås.

Annars har jag hunnit med att ha en massa möten som vanligt, bland annat om rapporter som jag ska vara med och lägga fram. Jag och Adina på kvinnoförbundet var och lämande paket på posten till en kvinnoorg i Moldavien i onsdags. Det var flera kilo varma kläder till kvinnor som varit utsatta för människohandel som får dem via Veronica Lupu där borta. Veronica ska vara med och starta parti i Moldavien. Jag fick förfrågan om att komma till Moldavien och vara med som stöd under lanseringen av partiet, men då var jag i Geneve så det gick inte. Får väl läsa deras partiprogram först också...Men Svenska Dagbladet var med och fotade när vi lämnade paketen på posten i Gamla stan. Blev en fin bild i tidningen dagen efter. Kring jul brukar vi ju ha någon solidaritetskampanj i partiet. Vi hade därför i kvinnoförbundet tagit "En schystare jul-stöd människohandelsoffer i Moldavien".

Onsdagen var också vår stora debattdag för arbetsmarknadsbudgeten. Vi var klara vid 21 tiden på kvällen. Då skulle vi ha fest med AU men det orkade jag inte. Nös, och kände mig trött i hela kroppen. Så jag gick hem. Även efter tisdagskvällen hemma hos Indiska ambassadören där vi var med utskottet gick jag hem direkt och sov. Jag tycker trots min trötthet att debatten i onsdags gick bra och att jag fightades bra med sossarnas Sven Erik Österberg.

Igår var jag med distriktet här i stan och gav vitsippspriset till Fountain House. En verksamhet för psykist funktionshindrade. Det var givande. Vi beslöt att hålla kontakten. Tydligen skulle Littorin dit dagen efter(idag) . Får se vad han tar upp. Men vi måste göra mer för denna grupp...

Idag har jag hunnit med kvinnoförbundets VU. Vi har äntligen fått beslut om mer pengar till kvinnoförbundet från staten. Inte längre bara nålpengar, som någon sa! Så nu får vi se hur det blir med partiets medel, om de vill stötta oss...

Vi släpper på måndag en rapport om människohandel från kvinnoförbundet. Lansering av densamma är på gång.

Ha en riktigt bra tredje advent. Jag tror jag ska gå och lägga mig en stund och vila nu, så att min förkylning kanske blir lite bättre...maken har lovat laga mat ivkäll. Så hans stressnivå går nog upp när han kommer hem!

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.