Gott Nytt 2008!

Nu har jag inte bloggat sedan före jul. Jag har verkligen kopplat ner datorn och försökt att släppa politiken så mycket det går. Jag läser mina dagstidningar förstås men har inte kopplat upp mig på nätet, för då ser man alla mejl som ligger och väntar på svar...

Jag har nu istället hunnit vara med familj och vänner i 1,5 vecka. Vi började med besök hos svärföräldrarna i Tierp. Sedan var min familj hemma hos oss i Bromma. Vi var 24 personer vilket alltid är lika häftigt. Vi delar inga julklappar utan äter julbord, pratar umgås, sjunger julsånger  och läser alltid julevangeliet förstås. Sedan är pappa och min yngsta syster med familj kvar när de övriga går hem vid sjutiden på kvällen. Vi delar julklappar och äter julgröt ihop. I år var jag nattvardstjänare och gick iväg vid halv elva till kyrkan. kl halv ett kom jag hem och då fikade vi med te och macka- sedan somnade jag gott. Sedan umgås vi även juldag och annandag. Vi vill hinna med allt innan lillsyrran ska hem till Skåne.

Jag har hunnit gå på konsert med min svåger och fru. De bjöd på den iranska popdivan(som svd kallade henne) Googosh eller vad hon nu hette, på Globen. Det var annorlunda. När hon sjöng om kvinnors situation i Iran så grät hon. Själv bor hon ju i Amerika eftersom hon inte kan verka i Iran.

Vi har varit hembjudna till olika vänner i mellandagarna och träffat en massa trevliga människor. Nya och gamla bekanta. I söndags var vi med kompisar och såg Arn- en film som trots all kritik var helt sevärd. Inte bästa filmen man sett men ändå. Och huvudrollsinnehavaren som spelade Arn, en person jag inte känner igen sedan tidigare, gjorde en stark insats.  Mycket bra.

Nyårsafton firade vi i en lägenhet uppe på Skinnarviksberget med en underbar utsikt över hela stan. Vi var 14 personer som stod och gapade när fyrverkerierna började över stan. Tack Birgitta för en toppentrevlig kväll där alla kom igång med härliga diskussioner och samtal som handlade om allt men mycket om politik, religion och kärlek. Vi var inte hemma förrän 04.15. Efter sönerna...

Idag nyårsdagen vaknar jag och har inget annat i huvudet än att läsa klart de 70 sidorna i Stieg Larssons andra bok. Den är/var så spännande. (Nu måste jag fundera ut en bok till Indienresan med utskottet)Precis när jag var klar med den så gick jag upp för att titta på nyårskonserten från Wien. Då ringer syrran som just varit med pappa på akuten. Han hade svimmat av och känt sig dålig. Kanske har vi kört för hårt med honom i julhelgen... Men vi vill att han ska vara med på så mycket han kan, och han tycker det är så kul att vara med oss alla. Nu är han inne för observation ett dygn. Ska hälsa på honom i morgon. Men innan dess ska  jag ha levererat en krönika till partitidningen.

Ett riktigt Gott Nytt År 2008 önskar jag er, mina bloggläsare!

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.