Indien-ett kontrasternas land...

Kom nyss hem från svenska ambassaden, dit vi i finans- och arbetsmarknadsutskottet var inbjudna, med indiska parlamentsledamöter, journalister, FN organisationer mm. Det var ett trevligt mingel. Sverige har cirka 12 anställda från Sverige. Pratade ikväll en del med en kvinna som jobbar för migrationsverket och en man som ska bygga upp ett vetenskapligt samarbete mellan Sverige och Indien. Pratade också med en indisk parlamentsledamot som sitter i deras motsvarighet till arbetsmarknadsutskott, en indisk ekonomijournalist, en kvinna som jobbar för ILO, en man som är någon slags granskare i den indiska budgetprocessen mfl.

Idag har vi annars fått en briefing av ambassadören mfl på ambassaden, träffat indiska statssekr på arbetsmarknadsdepartementet, besökt en frivilligorg som jobbar med lokal utveckling, utbildning mm. De har fått SIDA stöd.

Annars åt vi en dyr lunch på Hotel Imperial, ett gammalt välkänt hotel. Kostade skjortan, men det var kul att ha sett stället. Otroligt vackert.  Vi kom ju i lördags och gjorde besök på Taj Mahal i Agra, cirka 3,5 timmars resa från Dehli. Det var en otrolig resa. Det är bilar, motorcyklar, cyklar, gående och barn som springer över vägarna. Folk drar kärror, åker tuk-tuk eller så kameler med last på motorvägen! En motorväg är något annat här. Det är med livet som insats som alla finns i detta kaos! Så kameler, elefanter och apor ser man bara så där. Man tror inte att de ska finnas överallt, liksom alla heliga kor som finns överallt. Även i Dehli där de egentligen är förbjudna numer. De kan ju inte gå omkring mitt i stan, men det kan de. Liksom människor som bor mitt i vägrenen, med ett litet tält. Män med familjer bor där medan de bygger tunnelbanan. Ja, det är ett kaos, många fattiga men också många rika. Kontrasterna är enorma....

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.