Indien-avslutning

Ja, Indien är nu några dagar bort. Kom hem i söndags och har varit trött efter resan. Fredagen den 11 januari besökte vi slummen i Mumbai. Där fanns olika grader av elände. Någon hade riktigt fina små bostäder, med kök och tvättmaskin, medan andra hade det mycket eländig boendestandard. Vi såg hur man arbetade med återvinning av förpackningar där också. Sedan vid lunch skulle vi lyssna till Handelsbankens chef i Mumbai, men han hade blivit bestulen på väska och pass, och hann inte träffa oss. Vi hade istället gemensam utvärdering av resan, vilket var bra. På em besökte vi hamnarbetarfacket. De talade dock så dålig engelska att vi inte förstod särskilt mycket tyvärr. Fredag klockan 16.30 var vi klara där. Arbetsveckan över och vi fick äntligen några timmar till lite shopping. Lördagen tog jag och Cathis från m det lugnt på hotellet innan avfärden. Vi prutade på hotellshoppen och sedan var vi på spa med Jet Lag massage och ångbastu. Själv var jag också på gymmet. Så jag har varit duktig- simmat två gånger och gymmat två gånger med Eva från fp. Vi var flera som gymmade på hotellen under resan:Johan, Eva, Stefan, Ulla och jag. Nödvändigt när man ska sitta stilla så mycket.

Jag tycker resan till Indien gav mer än jag trodde. Det gav perspektiv på konkurrens mellan länder i globaliseringens tidevarv och insikt i att vi snart står inför "kriget om hjärnorna". Vi måste vara konkurrenskraftiga med utbildning, forskning och utveckling samt ha ett gott företagarklimat bland annat.

Jag hoppas att även Mona Sahlin, som vi träffade på svenska ambassaden i Dehli, fick med sig samma bild av vad som krävs inför framtiden för Sverige.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.