Hänt i Veckan

Ja, denna vecka har riksdagen satt igång igen. Det har inte varit lika många möten som vanligt men fullt tillräckligt. I tisdags bjöd jag min gamla svenskfröken från gymnasiet på lunch i riksdagen. Även Anna, hennes personliga assistent var med. Det gick alldeles utmärkt att ta sig runt med rullstolen överallt, vilket ju var bra. Min fröken Kerstin mötte jag i valrörelsen och sedan fick jag ett trevligt mejl om att vi borde ses. Ja, det var jättetrevligt. Fick info om skolans värld.

I onsdags var jag på Kunskapskanalen, UR. Det visade sig att det inte var radio utan ett TV program som skulle spelas in om jämställdhet och arbetsmarknad. Jag och Josefin Brink från vänsterpartiet var med i typ 10 minuter. Efteråt tänkte man: Ja, men hallå,jag hann inte säga nåt!  Fy, så hemskt. Jag fick inte kontra något...Men that´s life. Kommer den 17 febr på TV på kvällen.

Sedan har jag varit hos min gamla jobbarkompis Brita från Stockholms tingsrätt på middag. Vi firade av vår sekr Danja som går i pension. Fattar inte- Danja som var lagmannens sekretarare och även vår, skrev ut våra journalanteckningar från våra diktafoner en gång i tiden, innan vi hade datorer. Känns som antika tider man levt i. Tack Anfred som lagade maten och serverade oss hela kvällen! Jättegott!!!

Lyssnade på partiledardebatten i onsdags. Den får 3+ i betyg. Lite humor här och var, syrliga kommentarer som var lite kul men i övrigt inte så mycket innehåll för lyssnarna. Debatten spretade. Mona hade nog kläder från Indien. En grön skimrande kavaj.

Själv tog jag på mig min indiska kaftan till debatten som jag själv deltog i idag (den kaftan som jag köpte i hotellshoppen och fick pruta på i så där tre timmar för att komma ner i ett rimligt pris! Både indiern och jag var helt utmattade efteråt. Vi var lika envisa båda två. Han tyckte jag skulle syssla med business...Cathis var också med, hon gav upp efter två timmar men fick senare en halsduk som kompensation...) Ja, vi debatterade Lavaldomen idag. Alla partier deltog. Vänstern och Miljöpartiet hade nog helst velat att vi går ur EU. Vet inte om debatten var klargörande precis. Men Littorin sa att man måste överväga om vi behöver ändra lagar. Kanske det.

Har jobbat med två rapporter och ett seminarium med mina pol sekr. Det är full fart där.  

Helgen är också räddad. Har möte med mitt VU i kdk i morgon och på söndag ska jag tala på ett årsmöte i Stureby. Nu börjar det komma in många förfrågningar om att tala på vårtstämmor och årsmöten. Gäller att ha koll på läget och inte dubbelboka. Ett distrikt har fått boka in hösten istället. Det är kul att de vill att man kommer. Jag tycker det är kul att vara ute och träffa kristdemokrater. Det finns de som inte gillar mina åsikter, att jag är för radikal. Men uppenbart finns det dom som ändå tycker att jag har något vettigt att komma med. Take it or leave it! Jag måste göra det jag själv tror på.

Ha en bra helg!

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.