Rapporten om arbetsförmedling i framtiden

Igår rapporterade Svenska Dagbladet om min och Stefan Attefalls rapport: "Snabbspåret till arbete". Vi har tittat på det australienska, brittiska, holländska och norska systemet där man gjort förändringar i hur arbetsförmedlingen jobbar. De har gjort förändringar de senaste åren som är intressanta och som gett fler som står långt från arbetsmarknaden ett jobb, än tidigare. Rapporten finns på kristdemokraternas hemsida: www.kristdemokraterna.se Läs gärna mer där. Vi har i riksdagsgruppen olika kommitteer och jag sitter i den ekonomiska kommitten där ledamöter från ex finans, arbetsmarknad, skatte och näringsutskottet finns. Vi ska följa frågorna i riksdagen inom vårt område och rådgöra tillsammans. Vi har försökt identifiera frågor som vi tror att alliansen kan utveckla. Frågan om hur arbetslösa, sjukskrivna och socialbidragstagare ska komma åter i arbete är en viktig utmaning som vi måste jobba vidare med. Denna rapport ser jag som ett sätt att utveckla partiets men också alliansens arbete inom det viktiga området- jobbpolitiken.

Igår lyssnade jag på Maria Larsson på Sergels torg som talade till minne av Pela och Fadime som hedersmördades. Det var jättebra att Maria tog sig tid en söndag att stanna kvar i stan för att vara med och lyfta den viktiga frågan om hedersrelaterat våld.

Idag ska jag ta mig iväg till Bryssel för att vara med på ett seminarium om vaccin mot livmoderhalscancer. En fråga jag skrivit motion om i riksdagen. Jag vill veta mer i frågan och hoppas få höra hur andra länder i Europa resonerat.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.