Partiets kommundagar och Nuderfallet

Ja, så har vi då avverkat årets kommundagar som i år ägde rum i Uppsala. Det är dagar som går så oerhört snabbt. Man hinner inte prata med hälften av alla man vill prata med. 1000 kristdemokrater varav man känner ganska många efter 25 år i partiet! Hur som helst så gick mitt seminarium, som jag hade med Simon Rundqvist, gruppledare för kd i Jnkps kommun bra. Vi skulle tala om hur man får fler kvinnor på ledande poster. När vi träffades på fredagen för att snacka ihop oss inför seminariet, så visade det sig att vi hade väldigt synkade tankar om budskapet vi ville få fram. Som Simon sa: Det handlar om att bestämma sig. Jag pratade också om kvinnors rätt till makt och inflytande och om beslut om detta från FN till vår egen verksamhetsplan i partiet. Trots en massa seminarier så kom partiledare Göran på vårt seminarium. Det var kul. Han tyckte att det gått väldigt bra och att det var kul att publiken var blandad, könsmässigt. Annars höll Göran själv ett bra tal på fredagen, med mer humor än tidigare. Jag vet hur svårt det är att vara rolig när man kommer fram i en talarstol. Själv blir jag så tråkig så klockorna stannar...

Vi i kvinnoförbundet lanserade vår miljörapport: "MIljön ur ett jämställdhetsperspektiv". FInns på kvinnoförbundets hemsida förstås för dig som vill titta. Vi fick en blänkare i Aftonbladet. En debattartikel på debattsidan i Svd på lördagen om sexköpslagen fick vi också in. En replik. Vi hade träff med förbundsstyrelsen också. De ville bestämma om att nominera mig till att stå på listorna till EU valet. Så kan det gå...

Konferenscentret som var nytt, var verkligen inget vidare. Man åkte rulltrappor en kvart mellan varje våning(kanske lite överdrivet, men ändå). Ungefär som flygplatsen i Bryssel. Man åker upp och ner hela tiden. Det var trångt på varje våningsplan,men byggt på höjden på nåt konstigt sätt. Och fikat tog slut hela tiden. Festen på fredagkvällen flöt bättre. Maten var helt ok och dessutom kom ju Carola och underhöll. Man får säga vad man vill, men hon är artist med stort A!

I helgen har diskussionen fortsatt i media om äktenskapet och kd. Denna fråga är förstås en fråga som engagerar, då vi är ett parti som baseras på värderingar. Och det är värderingar som exempelvis frågan om äktenskap. Den hänger ihop med familjen och därför blir den viktig för partiet. Men är detta en kabinettsfråga? För många kyrkligt aktiva är den jätteviktig. Och vi ska inte klampa in i kyrkornas syn på olika frågor hur som helst, utan visa respekt. Men vi är ett politiskt parti som formar en politik för alla, både inom och utanför kyrkan. Då blir det ibland kompromisser. Självklart finns det en gräns för kompromissande med sitt samvete. Men viktigast för mig är att gynna stabila och varaktiga relationer för trygghet. För samhället, för de två parterna och för de ev barn som finns i en relation. 

Nuder har fått flytta på sig. ..Mona vill ha lite rollskifte i team- s. Media har verkligen rasat runt i frågan. Spekulationer om vem som planterat vad pågår och alla undrar, vad händer honom nu. I DN intervjun i helgen verkar det som att han menar att han är deppig av annan anledning än att vara i opposition. Vad betyder det? Och han avslutar med att säga att "allt är förlorat"(talar om vinet han ska ta till kvällen). Vad menar han med det? För sig själv personligen. Eller menar han till och med för partiet?

Jaha, nu kanske man ska gå och lägga sig. I morgon bitti blir det inte ledig dag vilket jag skulle önskat efter en intensiv helg, för arbetsmarknadsutskottet ska åka på "eriksgata" i Södermanland i två dagar (med massor av spännande besök förstås).

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.