Agenda

Agendas program igår kväll var intressant. Exempelvis debatten mellan Mona Sahlin  och Filippa Reinfeldt. Jag tycker det är bra att Sthlms landstingspolitiker vill förbättra tillgängligheten. Jag har dock bara en undran och det är hur man klarar kostnadskontrollen då det verkar finnas en fri etableringsrätt och fri tillgång att gå till vården. Det är ju bra för patienterna. Men går det utan begränsningar och med någon form av kostnadskontroll?Jag kanske inte fattat det hela. Men de frågor jag ställt har inte fått ett tillfredsställande svar än så länge. Så båda har nog en poäng. Vi behöver utveckla vården och göra den mer tillgänglig och att patientens val ska få öka. Men vi har inte hur mycket pengar som helst. Just nu har landstinget god ekonomi med en miljard i överskott. Men som sagt. Det återstår och se om alla patienter kommer känna sig nöjda men också att landstingets plånbok håller...SJälv tror jag att många skulle behöva mer psykosocialt stöd med kurator och psykologer. För att ta tag i sina liv och se helheten i sitt liv. Satsa mer pengar där.

Intressant att få höra de stora styrelseproffsen tala om kvotering i bolagsstyrelser. JAg är egentligen emot kvotering här, men jag tycker det är intressant att Birgitta Johansson Hedberg föreslår detta efter att ha gett upp frivillighetslinjen efter många års motstånd. Så är det nog att många av oss kvinnor blir klokare med åren när vi står med facit i hand... Men vi kanske kan följa Norge ett tag först innan vi tittar på kvoteringsförslag kan jag tycka. Samtidigt verkar det som att det alltid behövs tryck i jämställdhetsfrågan, annars händer ingenting...det är det som är så trist.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.