Utrikespolitk

Igår var vi fyra EU nämndsledamöter som bl.a träffade Tjeckiens EU minister som var på besök i Sverige. VI ingår ju i Trojka med Tjeckien inför vårt EU ordf skap 2009. Det är intressant att höra andra länders tankar och funderingar. Och man inser att vi är inte så olika som man tror. Han såg för övrigt Carl Bildt som den lysande stjärnan bland utrikesministrar. Mer vet jag inte vad man får säga om dessa överläggning.

Sverige har erkänt Kosovo, vilket väl var väntat. Det är väl inte helt okomplicerat men vi får väl följa händelseutvecklingen...

Situationen på Gaza är ohållbar. Regeringen bör göra allt den kan för att stöta på de stora aktörerna. Själv har jag ju haft en interpellationsdebatt med Bildt i frågan men det räcker inte särskilt långt. Nu är det inte klokt hur det utvecklas... Såg en fransk dokumentär häromkvällen från Gaza. Människor som stängs in i en bur mår inte bra! Och inget gott kan komma av detta. Alla barn som ska växa upp i detta- helt vansinnigt.  Hur kan vi låta det fortgå. Jag fattar inte varför inte det går att komma fram i denna fråga. Detta kommer gå till historien som det stora sveket. PRecis som vi svek judarna under andra världskriget. Det är inte klokt.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.