All ondska

Vaknar med nyheten om att två barn, två och fyra år har knivskurits i hemmet till döds. Mamman är svårt skadad och ligger på sjukhus. Vad är det gör att människor beter sig på detta sätt? Hur kan man ge sig på oskyldiga barn? Förmodligen avundsjuka och hämdbegär. Men hur kan man? Det är så fruktansvärt så det finns inga ord.

I söndags kväll var jag och talade på en minneshögtid arrangerad av Womenaid,  "20 år efter Halabja". Ni vet gasattacken som dödade flera tusen personer i Halabja Irak, varav många kvinnor och barn var offer. En attack mot kurder som bara var en del i en större utrensningsaktion från Saddam Hussein. Hans kusin-kemiske Ali ledde det som kallas för Anfalkampanjen mot kurder. Även här undrar man över den ondska som finns och som är många människors näring. 

All ondska- sedan årtusenden har lidande och ondska funnits, men som tur är har det har alltid funnits motkrafter. Vi måste stå upp och vara motkrafter så mycket vi bara kan och förmår. Påsken är i antågande och påskens budskap har fortfarande relevans...

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.