Åter efter påsk

Har nu firat påsk med kyrka, middagar med både släkt och vänner. Hållt och gosat med barnens första kusinbarn som anlänt. Hans föräldrar hade redan gett honom en Djurgårdsnapp!  de är fanatiker....Jag hann också se de tre filmer som jag hyrt hem för helgen men var också med killarna  bio och såg-Morgan Pålsson- reportern. Ja, den var kul. Men var väl inget man ser om en gång till kanske. Jag har hunnit med promenader och läst min Obamabok. Ja, lite av varje.

Idag hade vi Jämo och arbetsförmedlingen på besök i arbetsmarknadsutskottet. Jämo har ju för att komma med förslag på regelförenklingsområdet föreslagit att man ska göra jämställdhetsplaner vart annat år istället för varje för att minska arbetsbördan för företagen. Nu föreslår ju regeringen att det ska göras vart tredje år. Och detta är det nu ett stort hallå om både här och där. Jag tycker man ska jobba med jämställdhet, men kan faktiskt inte hetsa upp mig över detta. Man lägger ju en längre planering bara. Många företag hyr in konsulter som gör planerna eftersom det är ganska komplicerad lagstiftning.

Sedan kom af och berättade om deltidsstämplingen. Ja, det är tur kan man säga att vi gjort något på det området nu. Marks kommun som jobbat med att se över de som arbetar deltid har fått bra resultat. De menar att många haft ersättningar i över 3000 dagar! Och en stor andel gick ur systemet när de ställdes inför jobbmöjlighet på heltid. De sa att de ville ha sin fredag ledig osv. Att det var så många....Många arbetsgivare vet inte heller att personerna stämplar och när de får reda på det och erbjuder dem heltid så tackar personen nej och accepterar att lämna ersättningen.

Barnbidraget behovsprövat? Centern tycker det i tidningen idag och i Aktuellt ikväll. Man kan ju tycka att miljonärer inte ska få barnbidrag. Men frågan är om det inte ska fortsätta att vara ett generellt stöd för dem som skaffar barn trots allt. Det där känns som vi utrett inför flera riksting och inte hittat något bättre förslag....

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.