Aktuellt i politiken

Regeringen har kommit med vårproppen. Sossarna är förstås inte nöjda. I tidningen idag säger Östros att socialbidragstagandet ökar. Men enligt socialstyrelsen så går kostnaderna för socialbidrag ner, trots att vi tagit emot många flyktingar de senaste åren. Man kan som sossarna gör vrida siffrorna så att det ser dåligt ut. Man hittar kommuner där socialbidragen går upp och man läser statistik lite hur som helst kring ungdomsarbetslöshet och får till det att den ökar dramatiskt osv. Men det är tydligt att ekonomin går på väldigt bra, att vi ökar sysselsättningen och vi får fler som lämnar det vi kallar utanförskap. Och både unga och personer med invandrarbakgrund kommer nu in på arbetsmarknaden med bra fart. Den grupp vi inte klarar lika bra är personer med funktionshinder. Och där bör vi öka ambitionen. Men svaret på vad sossarna vill göra konkret för att få fler i arbete vet jag inte. De talade väldigt varmt för mer pengar till pensionärerna. Det är ju bra i sig, men ger det mer jobb?

Moderatkvinnorna har föreslagit att man ska ta bort taket i föräldraförsäkringen. Kostar 1,3 miljarder. Men som jag minns en tidigare utredning så är det inte det stora problemet. De män som har höga inkomster är ofta gifta/Sambo med högavlönade kvinnor och då tar de ut ett mer jämt uttag. Problemet är i de lägre inkomstklasserna. Och dessa når du inte med takhöjning.

Kristina Axen Olin avgår från sina uppdrag. Tydligen får hon inte ihop sitt liv. Det är synd för hon var en slagkraftig kvinna. Och vi behöver så väl alla kvinnliga förebilder vi kan få i politiken inom alla partier.

Aktuellt har haft inslag om obligatorisk a-kassa. Ser på aktuellts hemsida att de tror att förslaget beror på att så många lämnar a-kassan. Men det talade men om i alliansen redan långt innan de gick ur.Nu får vi se vart det landar. Men det känns inte som att allt är klart  i denna fråga.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.