Varför ska flickor och kvinnor behöva vara rädda?

Läser på Aftonbladets nätsida om Engla fallet. Och allt som hänt kring den man som nu är häktad. Och allt som inte gjorts för att förebygga att så många flickor, kvinnor blev utsatta. Unga flickor har sökts upp, våldtäkter, blottande osv Vad är det som gör att det fått fortgå. Jo, vi vill inte tro att det är så hemskt som det är. Vi lever i det som kallas "immunitetsillusionen", nämligen att det inte ska hända oss. Och så fanns det ändå så många signaler om denna man, som gör att alla klockor borde ringa hos polisen och rättsväsendet i övrigt. De som trots allt ringde polisen, och som kände honom blev inte trodda. Och man ska inte tro på allt som sägs. Men nu måste det nog till något som gör att sexbrottslingar följs upp på ett helt annat sätt än idag. Straffen ska bli hårdare, men de bör också tvingas in i behandling för att stävja ytterligare brott men också så att någon får mer kunskap om dessa män, kanske en psykolog som personen kan vända sig till istället för att gå ut och göra övergrepp och mörda. Vi måste också se till att tidigt fånga upp dem som blir mobbade i skolan, som drar sig undan, så att inte utanförskapet gör att de blir som killen i Finland som sköt åtta skolkamrater, att de vill ta hämd på alla i sin omgivning. Förmodligen var även mannen i Englafallet också mobbad som liten. Vi vet inget om mannens bakgrund eller vad han varit med om, men vi bör i vårt samhälle kunna göra mer. Psykiatrin men också rättsväsendet måste få mer kunskap och resurser så att de kan sätta in åtgärder. Så straff -visst, men bättre vore att se till att förebygga. Kanske så kallad "kemisk kastrering" faktiskt också måste prövas i dessa särskilda fall.

Sedan läser jag om den 8-åriga flickan i Jemen som nu fått skilsmässa! Hon lyckades fly från maken som köpt henne från sin pappa. Hon ville inte göra det som mannen ville...hon ville leka med nallar. Alltså-hur kan detta pågå på 2000-talet. Känns som att medeltiden är kvar på sina håll. Varför ska småflickor finnas till för männens behag. Det är ju helt sjukt!

Sedan har vi kvinnan från Kambodja som fått pris för att hon arbetar med att stoppa människohandel och att barn säljs som sexslavar. Hon har räddat tusentals barn redan. En man sa på tv häromdagen att han, när han var i Kambodja, blev erbjuden en tjej som var så där i 10 års åldern. Vad är det för sjuka män som vill ha småtjejer? Vi behöver fler män i kampen mot det här. Låt oss enas i kampen för flickors/kvinnors rätt till sin egen kropp!!!

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.