Vård av gamla föräldrar

Nu har moderatkvinnorna kommit med nytt förslag om att man vid sidan av vård av barn-vab ska kunna ta ut vård av gammal förälder- vaf.  Jag kommenterar det i Svenska dagbladet i helgen. JAg är ju själv inne i den perioden att jag följer pappa till tandläkare och till handläggare för färdtjänsten mm. Och det är svårt för många att hinna med. JAg har mött kvinnor på mitt tidigare jobb som velat gå ner i arbetstid för att få tid med att besöka och hjälpa sina föräldrar. Och det är bra i och för sig. Men så tänker jag på att kvinnor får ta ett stort ansvar och att vi kanske ska se till att få mer jämställdhet först. Så att kvinnorna inte först ska vara dom som mest vabbar och sedan mest vaffar och vad händer då? Arbetsgivarnas perspektiv kanske man också ska ta in. En liten småföretagare kanske inte blir lycklig precis över att fler produktionsdagar försvinner. För han/hon kan inte ta in en vikarie för en dag...Nej, vad kostar detta egentligen samhällsekonomiskt? Och vad kommer det att kosta kvinnorna- för det blir väl flest kvinnor som tar ut detta antar jag. JAg hoppas att jag har fel- men statistiken talar tyvärr sitt tydliga språk....

Har idag varit ute på ytterligare studiebesök. Jag och min pol sak Erik har idag varit ute hela dagen med Samhall. Besökt Kungsholms gymnasium där man står för tillagning av maten, sedan på Ikea Barkaby där man sköter städ och sist på Garnisonen där man bemannar åt Sodexxo i restaurangen. Träffade Birgitta Heijer som är chef i Sthlm och flera andra medarbetare. Det var jätteintressant att se så många olika möjligheter för de som anses stå längst från den reguljära arbetsmarknaden. Att IKEA som stor aktör tar på sig ett samhällsansvar och verkligen ser fördelar med att ha Samhall i arbete på sina affärer bådar gott.

Vi avslutade med ett besök på Iris bemanning också. En liten aktör som bemannar företag med personer som har funktionshinder som synskada eller rörelsehinder. De hade rekryterat en tjej från ett av de större bemanningsföretagen som leder verksamheten. De hyr ut utan någon subvention under sex månader minst och hoppas sedan på att det privata företaget tar över personen vilket oftast fungerar.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.