Alternativa arbetsförmedlingar

Idag har jag varit i debatt med minister Littorin. Tycker att vi borde gå lite fortare fram när det gäller alternativa aktörer på arbetsförmedlingssidan. Men Littorin är lite försiktig. När man ser vad alternativ aktörer kan göra, som jag gjort på mina studiebesök de senaste veckorna så tycker jag vi måste snabba på. När man tittar på Australien, Holland,England och Norge så finns det idéer att ta efter även om man inte vill ta allt. En gemensam ingång, och ett klassificeringssystem som ger vägledning om vilket stöd den arbetssökande behöver. Ja och så ge den enskilde medborgaren ökad makt att välja bland fler än arbetsförmedlingen...det behövs.

Idag har vi haft många möten med alliansen. Först möte med utskottsallians och pensionärs och ungdomsorg som vill att vi ska gå vidare i antidiskrimineringsarbetet. Ingen ålders diskriminering någonstans...oj, det kräver nog lite tänk!

Så hade vi stor alliansgrupp (alla allianspartiers ledamöter) i första kammarsalen i eftermiddags med mingel efteråt. Alla partiledarna har humor och det blev en ganska uppsluppen stämning. Vi har det kul ihop.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.