Livet är inte rättvist...

Läste i Svenska Dagbladet i fredags om mitt seminarium i riksdagen om Kvinnomuseum. Inte ett ord om att jag och vårt kvinnoförbund var initiativtagare tillsammans med Dea. Istället omnämns vänsterpartisten Siv Holma som aktiv i frågan. Jag ångrar mig då att jag tänkte att jag skulle vara schyst och låta fler kvinnoförbund få stå med på inbjudan. Siv Holma(v) som ordf i kulturutskottet fick 10 av mig att säga något i frågan. Innan seminariet läste jag betänkandet från mars i år, om museer, som hon undertecknat. Betänkandet togs sedan i riksdagen.  Där skriver hon i ett särskilt yttrande att hon inte ser att det behövs ett särskilt kvinnomuseum. Sedan står hon på seminariet och säger att hon vill minsann ha ett kvinnomuseum!!! När jag senare frågar varför hon skrivit annorlunda i betänkandet då som hon gjort så vill hon inte först medge detta inför publiken. Men när jag läser högt så blir det väl ganska tydligt. Ja, men i tidningen är det hon som omnämns... Inte jag som gjort jobbet för seminariet...Min fråga är: Är livet rättvist?

Under torsdagen var jag på justiteutskottet(där jag går in som ersättare för dagen). Ordförande(sosse) kommer in som en virvelvind, tar handlingarna längst bak i salen(har han inte läst dom tänker jag!) och river av mötet. Sedan far han ut  lika snabbt. Jag blir avundsjuk på sossar som kan lämna ärendena till någon annan, de delar upp dom sinsemellan. Det som jag ensam måste göra i arbetsmarknadsutskottet kan sossar och moderater dela mellan sig på ca 6personer. Är livet rättvist?

Sedan möter jag på lunchen en moderat som, enligt en kollega, sagt i TV rutan "att vara riksdagsledamot är inget heltidsuppdrag"! Vad säger människan, tänker jag. Så jag ställer frågan direkt till henne i matsalen, stämmer det Ja, jag sa att det inte är ett 8-5 jobb och att det inte är ett vanligt jobb. Jaha,men så uppfattade nog inte tv -tittarna det hela...Ja, fortsätter hon. "Vi är så många moderater i utskottet så jag har inga debatter eller ansvarsområden..." ungefär, jag har inte heltid.. ...Men då blir jag ännu mer förvirrad, för det finns så mycket annat man kan göra än bara utskottets arbete. Studiebesök och träffa väljare, skriva artiklar, ordna seminarier och en massa annat. Jag fattar ingenting...Frågan blir igen: Är livet rättvist?

Nej, vem har sagt att det ska vara det....?

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.