Nu ska vi ta en vända till med FRA-signalspaning...

Ja, så blev det då just så turbulent som man kunde vänta sig i debatten om FRA här i riksdagens kammare igår kväll. För mig som inte varit med så länge -men ändå tillräckligt länge för att förstå hur gången av ett ärende är här i riksdagen - så var det en märklig hantering av ärendet. 

Handlar det om nya, unga personer som inte vill anpassa sig till "systemet"? För annars är ju det vanliga att man "kvittar ut" sig och det blir därmed partiets åsikt som gäller. 

Eller är det kanske resultatet av personvalssystemet vi ser? Jag vet inte om det är fördelarna eller nackdelarna vi ser...för självklart kan vi inte ha 349 "partier"(antalet ledamöter i riksdagen) med olika åsikter om vi inte ska ha det man brukar kalla "polsk riksdag". Vi kan inte alla förhandla enskilt med en minister om hur vi vill att ett förslag ska se ut när partiets representanter i Rosenbad och sedan i utskottet redan förhandlat. Vi har förstås alla möjligheter att påverka via frågor och interpellationer till ministrarna innan regeringen kommer med förslag-när frågor är på utredningsstadiet/remisstadiet. Men vi behöver ha partier som gör överenskommelser som sedan hålls för att skapa stabilitet i ett land. Det är därför jag säger till dom på andra sidan vattnet, dvs regeringskansliet, att de kan inte förhandla utan att se till att vi här på den andra sidan, riksdagen är med på noterna. De måste lyssna på riksdagsledamöterna. Vi är inte ett transportkompani. Så balansen att lyssna in, men ändå våga lägga tuffa förslag, är regeringens uppgift. Kanske moderaterna som vill ha ett helt fritt personvalssystem får sig en tankeställare. Jag tror på en vettig avvägning här som vi har idag. Men kanske inte mer av personval.

Nu ser jag att det är näst intill omöjligt att förklara dessa frågor så här skriftligt, men kanske någon fattar vad jag menar...Jag menar inte att vi inte ska ha olika åsikter, det är inte precis min stil. Men jag tror på att vi måste ha ett stabilt system i riksdag och regering.

Vi ska granska regeringens förslag- och det gör vi ju nu. Frågan är bara om detta blev på för alla parter bästa sätt...

Väntar nu på att ett nytt förslag ska komma från försvarsutskottet...

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.