Hänt i Veckan

Tiden rusar...Pappa har ramlat hemma igen. Hade låst badrumsdörren när han gick på toa på natten(fattar inte varför han låst men gick väl på rutin), så hemtjänstens nattpatrull fick bryta upp dörren. Så där ligger nu en nedriven list i hallen. Jaha, vem fixar det? Något nytt att ta i. Efter tandläkarbesöket nyligen fick jag veta att jag borde ringa biståndshandläggaren på kommunen för att höra om ett särskilt tandvårdsstöd. Det beviljades. Det ska nu lämnas till tandläkare för att reducera kostnaden för tandvården.

I måndags besökte jag Gnarp och Bergsjö. Polisen var kul. Deras berättelse om hur det funkar på landet var ganska roande. De hade distans till sig själva får man säga. En heldag och hem igen på kvällen.

Tisdag morgon gick flyget 6.50 till Bryssel. Innan vi lyfter lyssnar jag av ett telefonmedd. Då är det hemtjänsten som meddelar att pappa skickats in till akuten. Han hade ramlat och slagit sig och man ville kolla upp honom. Han är fortfarande inne fast på Bromma geriatriken. Han börjar repa sig något men är väldigt svag. Men humorn har han kvar. Han var så nöjd att jag och brorsan kom med tårta och firade honom på Fars Dag. Jag hade bett personalen att klä honom i vanliga kläder som jag tagit med. Och, ja de hade de gjort. Han var så fin så. Annars sitter dom i mjukisbyxor och vita långa rockar. Hur kul är det för gamla som alltid velat hålla sig fina?

Mötet i Bryssel och EPP var intressant. Vi tog ett papper om biståndsfrågor, där jag fick in skrivningar om särskilda satsningar på kvinnor. Sedan tog vi ett paper om finanskrisen och om att ha mer regler inom finanssektorn och att vi ska arbeta för gemensamma överenskommelser inom EU men också inom IMF för att hitta stabilare system. Vi lever i en globaliserad värld, nu är tid att se till att vi har regelverk som passar denna nya tid.

Sen har jag hunnit med valvaka på Prime- pr företaget i onsdagsmorse. Många unga moderater där som det verkade...men pratade med Anna Kinberg och Sofia Arkelsten som jag gillar.  Sedan var det möte på stadshuset där jag fick bra info om stockholms stads goda ekonomi. Det verkade mycket stabilt. De är ratade trippel A. Sedan har det varit möten, artikelskrivande, ledare till vår medlemstidning i kvinnoförbundet mm mm som ska skrivas. Det är hela tiden nya grejer som ska skrivas. Nu är det debatter i veckan här som måste förberedas.

Idag har jag hunnit med ett telefonmöte på fm och ledarskapsutbildning på em och distriktsstyrelsens verkställande utskott på kvällen. Men vi slutade ganska tidigt och då gick jag och vattnade pappas blommor som jag insåg behövde en dust.

Något trevligt i övrigt.... Ja, var på en 50 års fest i fredagskväll , såg på Bondfilm med vänner i lördagskväll. Bondfilmen var bra, men man saknar nog ändå lite humor.Det där lilla extra från förr- glimten i ögat. Det har blivit råare våld. Gentlemannen är tydligen inte så inne. Var det inte Carolina Gynning som i någon kvällstidning häromveckan sa att hon ville bli Bondbrud. Gillade denna machotyp som Daniel Craig spelar och betonade att hon inte gillar mesar till killar. Ja, annars finns ju programmet Bond(e)-söker fru!

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.