Emily med barn får stanna

Fallet Emily som flytt till Sverige för att hennes flickor ska slippa könsstympas har enligt tidningen Dagen idag, fått besked om att de får stanna i Sverige. Låter fantastiskt att de slipper fortsatt oro. Jag och min kollega Rosita Runegrund har tidigare tagit upp fallet i riksdagen och nu är det klart. Vi slogs för att ett direktiv som EU tagit ska implementeras fullt ut i Sverige- Det ger ökade chanser att få stanna för anledningar som detta. Det finns flera liknande fall som behöver få ett besked. Kanske kan detta fall bli vägledande. Enligt EU direktivet  bör fall som detta kunna få uppehållstillstånd.

Ser i tidningen Dagen också att min kusin Terese är med i någon TV serie som sänds i TV8. Om man bara hann se allt man vill se. Tur att det mesta går att se i efterhand på nätet.

Nu måste jag förbereda mina två debatter som jag ska ha i kammaren i morgon. ´Det är en om de ökade varslen, som socialdemokraterna begärt. Sedan har vi några betänkanden som vi ska debattera. De TV sänds för allmänheten på SVT.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.