Jämställdhet, Riksbanken och vilket spännande jobb jag har!

Tiden springer iväg. Det händer så mycket när man är riksdagsledamot. Jag tycker om tempo och det har man verkligen. Jag klagar ibland på att det är för mycket jobb och det är det verkligen. Det är helt hysteriskt. Men jag får också mycket tillbaka. Varje dag något nytt. Tittar jag tillbaka på senaste veckan så kan jag ta några klipp från vardagen.

Jag har hunnit träffa Svenskt näringsliv och fått deras syn på läget i Sverige.

Jag var i Haag på jämställdhetskonferens för riksdagens räkning. Det var svenska ambassaden och den Holländska regeringen som arrangerade konferensen. Frågor om hur kvinnor kan kombinera arbetsliv och familjeliv. Ann Christin från sossarna och så jag som kristdemokrat var med på konferensen. Passade bra förresten eftersom dessa partier samarbetar i regeringen i Holland. Blir enklare när man presenterar sig jämfört med länder där det inte finns traditionella kristdemokrater. Det var flera talare från Sverige, bland annat vår statssekr hos arbetsmarknadsministern Eva Uddén Sonnegård. PÅ ambassaden var vi två gånger och minglade med talarna från konferensen. Hemresa sen fredagkväll. Tanken var att flyga 20.40 men hagelskurar fördröjde det hela. Kl halv ett på natten lyfte planet från Amsterdam...somnade kl 3.30. Upp nästa morgon för att delta i ..

Riksdagens öppna hus under lördagen. Ingen annan från partiet kunde delta i frågestund. Den leddes av talmannen Per Westerberg.  Allmänheten fick möjlighet att ställa frågor till en från varje parti, under en timmes tid. Så jag var där. Fick frågor om skridskobanor, barngruppernas storlek i förskolan, a-kassan och könsneutral äktenskapslag. Ja, det var spridda frågor...

Igår kväll var vi i utskottet på besök hos SACO. De hade bra dragningar. Anna Ekström och Gunnar Wetterberg är intressanta. De berättade om sin tilläggsförsäkring i a-kassan, om arbetsförmedlingen som de tycker behöver specialisera sig. Wetterberg sa förresten angående det ekon läget att han var mycket tveksam till momssänkning. Däremot satsningar på alla möjliga hål i vägarna...alltså infrastruktursatsningar.

Idag har vi i utskottet varit på besök på Riksbanken. Mycket bra. Duktiga och pedagogiska föreläsare på hög nivå. Och mycket trevliga. De gav ett väldigt proffsigt intryck. Bra att få information om deras roll och vikten av penningpolitiken. Är en förmån att få all denna information som vi får som riksdagsledamöter.

Ikväll har jag varit på min lokalavdelning i Bromma. Men nu måste jag läsa klart handlingarna inför morgondagens arbetsmarknadsutskott.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.