Volvo backar om kritiserad lön och Rot avdraget ger renoveringsboom

Enligt mentoronline.se så backar nu Volvo och drar tillbaka AB Volvos styrelses förslag om att höja taket för den rörliga lönen från 50 till 60 procent. Dett skulle gälla de 250 högsta befattningshavarna. Mats Odells ord om "tondövhet" bland höga chefer i näringslivet är ganska bra. Nu är det viktigare än någonsin med signalpolitik. Även vi politiker bör väl tänka på läget och kanske inte höja löner för mycket under tiden krisen pågår som värst!

Informationen om att Rot-avdraget ger en renoveringsboom är ju glädjande i dessa tider. Enligt mentoronline.se så planerer var tredje villaägare att renovera hemma. Det är tidningen Vi i Villa som frågat drygt 4 600 personer om vad de ska göra. 1/3 menar att de pga krisen inte vågar planera, 23 procent  säger att de inte hade planer på renovering men nu ändrat sig och vill göra det pga rotavdraget. 11 procent som hade lagt renoveringsplaner på hyllan har nu tagit fram sina planer igen och tänker göra investeringen. Så det innebär ju lite nya jobb!

Fick veckostatistiken från arbetsförmedlingen häromdagen. Vi har i alla fall ännu inte högre arbetslöshet än under 2006 då alliansen tog över. Men det är en dramatiskt nedåtgående kurva vad gäller ingående jobb till arbetsförmedlingen. Så det kommer bli sämre men än är läget inte katastrofalt.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.