Etiska frågor kräver eftertanke...

Idag debatteras det livligt om både den häktade läkaren på Astrid Lindgrens barnsjukhus men även Katolska kyrkans bannlysning av en mamma i Brasilien som tagit sin dotter till en klinik för abort. En flicka som blivit gravid efter en våldtäkt.

Flickan som blivit gravid genom styvfaderns våldtäkter är 9 år och har våldtagits sedan hon var 6 år. Fruktansvärt övergrepp som man blir alldeles förtvivlad över. Nu väntade, enligt media, flickan tvillingar och hennes unga liv var hotat. Därför genomfördes en abort. I media kan man läsa att Katolska kyrkan efter det bannlyst mamman men inte styvpappan som gjort övergreppen. Jag förstår faktiskt inte Katolska kyrkans agerande. Även om man talar om att alla kan få förlåtelse måste det väl ändå vara skillnad på styvpappans och mammans agerande. Hon agerar för en flicka som inte är vuxen...

Katolska kyrkans anseende är allvarligt hotat med allt som skett senaste tiden. De ska värna liv, helt rätt. Men samtidigt kommer alltsom oftast olika berättelser upp om sexuella övergrepp på barn av kyrkans män. Därför måste man med all kraft visa på att man faktiskt fördömer övergrepp på barn och skyddar dem från övergrepp. Bannlys mannen och ta in barnet och mamman i gemenskapen. Visa att humanismen och människovärde går hand i hand!

När det gäller läkaren på Astrid Lindgren så är det märkligt att socialdemokraterna redan nu vet hur frågan ska lösas utan att man vet något om hur allt gått till i det enskilda fallet. Var det en dödlig dos eller var det en lindrande dos? Och vem vet om man får det lättare eller svårare som läkare efter att riktlinjer tagits fram...?

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.