KD och framtiden

Jag har funderat på vad Svenska Dagbladet skrev på ledarsidan häromdagen. Man angrep först kd för att man ville förbjuda snus, vilket jag kanske själv tyckte var lite extremt. Vi vill inte vara ett förbudsparti. Men sedan kom man tillbaka till det man ofta tar upp- nämligen att kd ska satsa på att ta den konservativa rutan till höger i politiken. Men en kristdemokrat är inte en konservativ!Moderater bygger sin ideologi på konservatism men inte vi. Av tradition är vi konservativ i vissa värderingsfrågor, men den generella politiken är inte konservativ om man ser till den kristdemokratiska historien. Nu har man fått moderaterna att gå mot mitten och oss mot höger...mycket märkligt. Och så möts konservativa som är besvikna på moderaterna med våra värdekonservativa och ljuv musik uppstår i många frågor. Inte till allas glädje vill jag säga...Moderaterna har rört sig till mitten för att där finns väljarna. Och vi har rört oss till viss del, jag ska inte säga totalt, men en del ibland mot höger. Och varför ska vi byta plats? Enligt mitt sätt att se så leder den vägen fel. Den vägen kommer leda ut i mörker och elände. Så snälla Svd sluta hetsa kd folk mot höger! I början ville vi inte ta ställning mot höger eller vänster. Men tvingades till slut välja. Och jag har inga problem med att tillhöra alliansen. Men vi ska inte vara något högerparti. Det är inte vår själ...Låt oss gå tillbaka till vårt ursprung med frågor som vad är god livskvalitet, mot det totala konsumtionssamhället, mot videovåld, för en familj som kan se olika ut (som det står i vårt program) och som i dagens samhälle måste uppmuntra jämställdhet, och för en miljö med förvaltarskapstanken i centrum, för internationell solidaritet, och för ett starkt engagemang för bistånd och flyktingar. Stödja småföretagare, vikten av en bra skola. Allt detta som var aktuellt när jag gick med på 80 talet är fortfarande aktuellt. Jag tror vi är ganska många som tror att detta är vägen framåt...

I svd säger man att ca 10 procent av väljarna tycker att konservativ är ett bra värdeord som man stödjer. Så 10% är det det maximala vi ska ha som mål som röstetal. För mig räcker inte det?

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.