Valupptakt inför EU valet

Idag har vi haft "valupptakt" som det heter i partiet. Jag var moderator för mötet utanför Åhléns city. Ella Bohlin och Göran Hägglund var talare. De tog upp de viktigaste frågorna inför EU valet och varför man ska rösta. Jag tycker dom svarade bra-även på min hemsnickrade frågetävling där de fick svara på frågor om ex vem som skrivit den Europeiska unionens hymn? (Svar: Beethoven)

Hur som helst är det mycket med EU även i riksdagen. I går var jag på EU nämnden där vi frågade ut Sabuni, BJörklund och Adelson Liljeroth inför möten dom ska åka på och förhandla om Sveriges position i ungdoms-, utbildnings- och kulturfrågor. EU nämnden åt sedan lunch med den nya chefen för EU kommissionens kontor i Stockholm, Pierre Schellekens som har arbetat länge i kommissionen, bland annat för Margot Wallström. Tydligen finns det ett uppdrag från kommissionen om att de lokala kontoren ska öka kontakterna med parlamenten, vilket är bra. Kommissionen behöver lyssna på de nationella parlamenten också vid sidan av EU parlamentet.

I morgon åker jag därför också för partiet på ett möte i Prag. Tjeckien är ju ordförandeland och varje ordförandeland måste anordna ett möte för de nationella parlamentens ledamöter i aktuella frågor. Dessa möten kallas för Cosac och är som ett litet tillfälligt mini parlament som skuggar EU arbetet gemensamt kan man säga. Det är cirka sex ledamöter från varje land som får närvara. Denna gång kommer det bland annat att antas dokument om hur vi ska utvärdera arbetet inom Europol och Eurojust. Det rättsliga och polisära samarbetet bör utvärderas utifrån tankarna i Lissabonfördraget. Så det blir tre intensiva dagar, men särskilt för Anna Kinberg Batra som leder vår delegation med fem ledamöter och tjänstemän.

Nu har jag jobbat med artiklar och annat mejlarbete-men ska försöka koppla av ikväll i alla fall. I morgon bitti är det jobb igen..

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.