Cosac möte i Prag

Ja så var då Cosac mötet över, mötet för alla EU länders EU nämnders ledamöter. Vi hann under söndagen med en visning av slottet vilket var intressant. Guiden påtalade dock ilska över att de inte fått tillbaka Silverbibeln från Uppsala...Solen sken och Prag var vackert-helt klart. Att möta våren i Prag är inte så dumt. Vi hann sedan med diskussioner i plena med flera hundra personer om finansmarknad, arbetsmarknad, subsidiaritetskontroll av de nationella parlamenten mm. Själv gjorde jag ett inlägg om risken för ökad protektionism och EUs viktiga roll i att sätta regler för den finansiella sektorn.

Det Tjeckiska ordförandeskapet har lyft det Östra partnerskapet och från Cosac tar man alltid ett gemensamt dokument , statement. Där känner jag mig lite stolt att fått in en text om behovet av fred, stabilitet och säkerhet för att främja mänskliga rättigheter och demokrati i närområdet med våra östliga grannar. Och att parlamentarikerutbyte kan bidra till stabilitet i grannskapsarbetet. Jag tog upp behovet av att stärka upp de texter som fanns med EPP gruppen som hade separat förmöte innan det stora plenarmötet. Anna Kinberg Batra fick uppdraget att försöka driva på när ordförandena hade möte för att ta texter. Och det gick igenom. Anna har respekt bland gubbarna. Och hon representerar också inkommande ordförandeskapet. Hur som helst lite kul att ha påverkat ett dokument som omfattar mer än 500 miljoner invånare. Georgien som var med som observatörer verkade särskilt glada över tillägget!

vill du veta mer om Cosac så finns info här-nu finns nog inte det senaste dokumentet med men kanske kommer på sidan där. Länk till cosac:http://www.cosac.eu/en/

Att möta våren i Prag slutade inte så bra- när jag fått i mig något som gjort mig magsjuk. Så nu är jag sjukskriven. Men jag kan jobba med datorn från sjukbädden emellan varven i alla fall som tur är.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.