Besök i Israel och Palestina

Är nu inne på sluttampen av några hektiska dagar i Israel. På stipendiepengar som man själv får disponera har jag och tre kollegor rest runt och mött människor och organisationer som är otroligt intressanta. Mellanöstern är aktuellt och vi väntar på vad Obama ska säga i frågan. Och kan vi i Sverige göra något under vårt ordförandeskap i EU?

Vi har mött människor på båda sidor och det visar sig att alla förstås har samma behov av att få leva i fred och frihet.De säger att politikerna måste lösa frågan. SJälva vet de inte hur.... Besöket i Sdrot var intressant för att förstå rädslan bland människorna där. Och med videokonferens har vi mött organisationer ininfrån från Gaza (eftersom vi inte själva fått tillstånd att komma in) och veta lite mer om läget där, men har också träffat personer på Västbanken. Ja det finns mycket att säga om denna konflikt och man är ständigt på minerad mark...samtidigt vore det fel att skygga för frågan om hur detta ska lösas då alla de berörda människorna här nere lider. Vi är ganska slut mentalt men även fysiskt då det har varit program från 8.00 på morgonen till middag med gäster på kvällen. Så jag har inte orkat plocka fram datorn och blogga...nu har jag gjort det och ser fram emot att åka hem i morgon.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.