Åter i Sverige

Är nu åter i Sverige efter en hektisk vecka i Israel och Palestina. Har hemma hunnit ta emot en stor turkisk kvinnodelegation från KADER i riksdagen. Var värdinna på en lunch för ett trettiotal personer inklusive riksdagen och från Svenska Institutet som samordnar programmet till kvinnorna, som är här för att studera samhälle och politik. Det är politiker och andra kvinnor på höga poster som vill att kvinnor i Turkiet ska få mer inflytande. Jag fick höra efter lunchen att den unga kvinna som satt bredvid mig just hade tagit av sig sin burka. Tyvärr fick jag inte tillfälle att fråga henne varför.

En känslig fråga i Turkiet är situationen för kurderna. Situationen har förbättrats men det finns mer att göra. Partiet har bett mig att på söndag vara med på ett möte här i Bromma som kurder har och där jag ska ge en hälsning från kd.(Detta då jag träffat dem vid många andra tillfällen) Jag såg att även Birgitta Ohlsson mfl. kommer.

Jag har sedan jag kom hem också hunnit träffa en grupp kristna kvinnor som undrar varför vi i vården måste prackas på en massa vårdmetoder som egentligen är en del av Buddism eller annan religion, utan att patienten får information om det. En kvinna som genomgått en rehabilitering efter en hjärtinfarkt hade ifrågasatt vad hon fått för rehabilitering och hade frågat om man bland alla andra religoner som erbjöds även kunde få kristendomen inblandad. Men det hade ledningen sagt var alldeles för kontroversiellt. Så när blev det ok att blanda in andra religioner i vården men inte kristna? Kristna brukar vara tydliga med att säga att man ger vård på kristen grund om det erbjuds. Men här är det yoga, meditiation eller mindfullness utan att någon talar om vart det kommer från. Ja, jag kan hålla med om att det kanske behövs en VDN märkt vård och rehabilitiering.

Igår hade jag EU nämnd och vi mötte statsråden Ask och Billström. (Ja jag har EU valrörelse på annat sätt så att säga). Bland annat var det uppe hur EU ska hantera frågan om ev mottagande av frisläppta Guatanamofångar. Det finns dock många frågor kvar att reda ut.

När jag kom hem igår kväll kom all trötthet ikapp mig. Jag sa till barnen att jag ska gå och lägga mig en stund. Kl var 18. Jag somnade och har sovit i 12 timmar! Det var skönt.

Idag ska jag  ut på en överraskningsdag som jag fått av några vänner i samband med min 50 årsdag. Jag ska vara redo kl 13.00 i ledig klädsel. Ska bli spännande att se vad dom hittat på...

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.