Almedalen fredag-min sista dag i Visby för denna gång!

Så är man äntligen hemma i Bromma igen efter en hektisk vecka. Vaknade ganska trött idag. Skulle packa och läsa igenom några dokument som jag hade med inför träff om tobak på förmiddagen. Cancerfonden och Läkare mot Tobak hade samlat 12 personer till ett samtal . Det varex Kriminalvården som berättade om ett intressant projekt där man tagit bort möjlighet för intagna att röka mer än en timme per dag. Och det funkade jättebra. Där var företaget Expert i Visby som bara anställer rökfria personer, Ewa Werkelin från Kneippbyns camping, som berättade om i princip samma regler för sina anställda då man jobbar mycket med barn. Saco, läkarförbundet, tandläkarförening, vårdförbund, Sveriges kommuner och landsting mfl. var också med. Som politiker var det bara jag och Barbro Westerholm från folkpartiet. Tanken från inbjudarna var att få oss alla att göra mer för att förebygga rökning. Vår folkhälsominister Maria Larsson från mitt parti kd tycker jag redan gör mycket, men visst kan vi göra ännu mer.

Åt lunch med Hillevi Engström från moderaterna som är ordf i arbetsmarknadsutskottet innan vi gick till eftermiddagens seminarium med Kvinnolobbyn. Seminariet handlade om hur krisen kan påverka kvinnor och jämställdheten. Getrud Åström, känd jämställdhetsexpert ledde samtalet med oss, en från varje parti. Alla kvinnor förstås...¨dessutom var två forskare inbjudna. Jag vet inte om vi kom fram till några enkla svar. Men från min sida så anser jag det viktigast att vi har en stabil ekonomi, som räddar välfärdsjobben men också ger stabilitet åt företagen. Viktigt att vi satsar på kvinnors entreprenörskap men också att vi ser till att män delar mer av arbetetet med barn och hem mm.

ja, sedan var det bara att ta flyget hem...taxichauffören som tog mig till flygplatsen i Visby undrade om jag nu kunde stänga av telefonen och ta ledigt. Nja, sa jag, vi har ingen semester och vi är alltid i tjänst, så egentligen ska vi inte göra det. Det tyckte han var konstigt. Ja, ibland skulle man faktiskt vilja ha reglerad arbetstid...

Sonen som fått en grillbok i studentpresent grillade gott till hela familjen ikväll. Sedan lite tv och Morden i Midsommer på det..i morgon ska vi till pappa på sjukhemmet...

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.