Kan man vara kristdemokrat och fackligt engagerad?

Idag beskriver tidningen Världen idag  Joakim Widells situation. Han har av sitt fack uppmanats lämna två uppdrag inom facket på grund av att han är aktiv i KD. (För något år sedan var det Sakarias Winberg i Gävle-Daladistriktet som hade problem )

Det är i det aktuella fallet med Widell, Transport som inte tycker man kan vara engagerad i sitt jobb och arbetstagares rättigheter om man är kristdemokrat. Det är ju helt befängt. Det betyder att alla inom LO kollektivet måste vara socialdemokrater för annars kan de inte representera sina jobbarkompisar! Helt sjukt! Jag träffar ganska ofta kristdemokrater som berättar liknade historier om sina vänner och bekanta. Kristdemokrater har i alla tider slagits för rätten att organisera sig och vill uppmuntra människor att aktivera sig i sin vardag. Det finns också en lång tradition inom kristdemokratin med stöd till facklig organisering. Inom EU parlamentet finns EPP som samlar upp våra kd partier i Europa. Inom EPP finns ett fackligt råd.

Om jobbarkompisar vill att en person ska representera dom är det ju inte okej att överordnade kommer in och säga stopp och belägg. Har du inte partibok dvs sosse eller vänster, så är det kört.

Jag är ordförande i partiets Fackligt sociala råd och det är ett organ tillsatt av Partistyrelsen vilket ger den tyngd. Vårt råd har många aktiva inom facket, men få får möjlighet inom LO facken. Tråkigt , när vi i KD försvara LAS och den svenska modellen. Inte undra på att facken har problem, när man beter sig så här.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.