Vill facket påverka regeringen?

Mitt pressmeddelande om Joakim Widell fick lite uppmärksamhet av Svd´s ledarsida 4 dec. De undrar också varför man måste vara socialdemokrat om man ska vara aktiv i Transport. Transports pressekreterare svarar dagen därpå i Svd att han inte tycker det är konstigt att om man vill delta i avdelningens fackligt-politiska utskott så måste man vara socialdemokrat. Syftet med det är nämligen samarbete med socialdemokraterna och verka för en rödgrön valseger. Men då är det ju en del av socialdemokraterna och inte en självständig fackförening, eller? Och visst är det märkligt att man inte vill ha ett politiskt utskott som försöker påverka ALLA riksdagspartier!!! Det är ju ingen bra grej att facken stöttar s och Svenskt näringsliv alliansen.  Då är vi spegeln av parterna i riksdagen och då får facket inget inflytande på en alliansregering....tänk om alliansen sitter kvar lång tid framöver vid makten...hur tänker man då? Vill man inte påverka regeringen-och nöjer man sig med att vara utan inflytande? Strange!

Idag hade vi Kristdemokraternas fackligt sociala råd här på riksdagen. Vi är en grupp utsedd av partiet. Vi hade bjudit in repr från TCO för att prata om a-kassan. Bra information. Vi fattar bäst beslut med fakta och information. För någon vecka sedan var alliansen hos Svenskt Näringsliv och där fick vi deras syn på olika frågor. Jag hoppas att partiledningen lyssnar på oss när det kommer till arbetet i alliansgrupperna och arbetsrätten. Det är inte så många som kan det komplexa system den svenska modellen består av.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.