Debatt

Idag ska vi i riksdagens kammare debattera budgeten inom arbetsmarknadsområdet. Det handlar om pengar till a-kassa, Arbetsförmedling, samhall, lönebidrag, Arbetsmiljöverk mm. Det är cirka 88 miljarder vi sedan ska fatta beslut om. Enorma summor. Dagens debatt kommer säkert också att handla om sjukförsäkringen även om vi inte ska debattera just alla delar i den. Det är socialförsäkringsutskottets fråga. Men eftersom de som varit sjukskrivna i 2,5 år ska komma över till arbetsförmedlingen för att man ska se om de kan jobba med ett annat jobb, eller har behov av andra insatser så kommer vi i arbetsmarknadsutskottet in, eftersom vi beslutar om Arbetsförmedlingens resurser.

Jag hoppas att vi med den nya rehabprocessen kommer att ge människor fler möjligheter i framtiden, eftersom de får ett individuellt stöd till att komma vidare. Vi ska inte tro att det är några enkla lösningar i systemen som löser alla sjukskrivningsproblem. OCh kanske behöver en del personer gå tillbaka till sjukpenning. Men för alla dom som tidigare tyckte att dom lämnats åt sitt öde, kanske vi av media också skulle kunna få höra någon solskenshistoria. Någon som fått hjälp att hitta ett nytt liv. För enligt en undersökning av långtidssjuka kvinnor visade det sig att 93 procent ville yrkesarbeta men att de inte fått hjälp till annat jobb. Nu får dom ett nytt stöd som inte funnits förut. Vad oppositionen har att erbjuda är höljt i dunkel...annat än att allt ska fortsätta som förut.....Lyssna gärna på debatten vid ca 11-12 startar vi.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.