Megaparty i Marocko

Har varit på semester i Marocko under riksdagens plenifria veckan. En kompis som har resebyrån Lime Travel hade fixat en bra pris på ett hotell som skulle invigas samma vecka, så det var lite inkörningsproblem men åndå. Introduktionspriset var verkligen bra och vi var tre familjer som installerade oss på Resort Mazagin söder om Casablanca. Marocko är ju inte ett okomplicerat land med sin Västsahara problematik, men samtidigt verkar ingen riktigt veta hur man ska lösa frågan. Såg att inte ens sossekongressen ville gå så långt att man ville utropa ett självständigt Västsahara. Nu kommer jag i alla fall mer att vilja följa frågan efter att ha varit där. Såg idag i DN att Hillary Clinton fått tala med den Marockanska kungen om sitt uttalande om Israels bosättningar . Ekot rapporterar att en svensk diplomat blivit utvisad från Marocko idag. Helt plötsligt ser man ett land och kan följa det på ett annat sätt när man varit där.

Hur som helst ägs hotellet av Sol Kerzner. En magnat i hotellvärlden - som jag lärt mig nu. När vi kom ner visade det sig att det skulle vara stor invigning under lördagen. Hela veckan riggades för detta. Det var tusentals rosor och lyktor mm som sattes upp bla. Det var vi tre familjer och så 1400 inbjudna gäster varav flera kändisar influgna från USA, England, Frankrike mm. När jag stod i gymmet en dag och pratade med den personliga tränaren Lotfi, kom plötsligt Naomi Campell in. En kille ville sedan ta min gymmaskin. Det visade sig enligt Lotfi, min tränare, vara en känd boxare. Ja så där höll det på. Kungens bror skulle visst komma också, men han var nog bara i något vip rum i så fall. Allt sändes visst live via internet också. Kvällens invigning var ett megaparty med gratis mat och dryck, show vid poolen och ett enormt fyrverkeri som ett amerikanst företag riggat. Ja ett sådant party kommer man nog inte på nån mer gång. Solen, havet, värmen. Ja, det var vad som behövdes nu.

Nu är det åter full fart på arbetet i riksdagen.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.