Företagande

Idag har jag varit på först en konferens som hölls av Tillväxtverket, IFS(invandrarföretagare) och SEB. Det handlade om hur vi ska promota invandrarföretagare och hur SEB jobbade med att öka sitt engagemang i denna grupp. Maud Olofsson drog alla förändringar som gjorts för företagare(och det är ganska mycket!- fick en hel katalog-obs -hur kommunicerar vi ut den....?)

Ikväll var jag sedan på Företagarnas seminarie kring regelförenkling. De var förstås inte nöjda med hur det går i det arbetet inom regeringen. Men det var ju ändå en ganska stor procent som gjorts när det väl kom till kritan. Men blanketter var en grej som de tog upp, och hur man bemöts av myndigheter vid granskning osv. De tyckte att det var "krångligt" med blanketter men tyckte att mycket också blivit bättre. Framförallt det man numera kan göra via nätet.

De sa att inget hänt på LAS området, men det har det . VI har förändrat ex kring möjlighet till visstidsanställningar. En företagare tyckte inte det var så stort problem med LAS, bara man visste hur man gjorde och fick rådgivning på området. Och så tror jag det ofta är. Men det är ett stort ansvar att anställa -visst. Summan av kardemumman är att vi förstås kan göra mer för företagarna för att regler ska förenklas till det bättre. För självklart vill vi ha fler företagare.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.