Radions program om Somalier

Det har idagarna rapporterats i radio om att många barn i den Somaliska gruppen får autism. Detta anses bero på D-vitaminbrist hos mammorna till barnen. Och det för att kvinnorna är mörkhyade sägs det och det tar längre tid att tillgodogöra sig D vitamin för mörkhyade. Därför behöver D vitamintillskott menar vissa.

Men denna fråga har varit uppe tidigare, när det för några år sedan rapporterades att kvinnor från framförallt Somalia ofta får benskörhet, pga av att de täcker sig med slöjor och inte är ute på dagen och får solljus och vitaminer som är nödvändiga. Så om det nu påverkar kvinnornas hälsa och att barnen får ett funktionshinder, så är det en väldigt viktig fråga att diskutera i den gruppen. Hur ska kvinnorna komma ut och få mer solljus. Det enklaste vore förstås att kvinnorna uppmanades att täcka sig mindre och var ute mer. Men den frågan är mer kontroversiell än att föreslå D-vitamintillskott. Men för kvinnorna vore det väl bättre med det första kan jag tycka....

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.